En teaterresa genom tid och rum

Teater 23

Välkomna på en teaterworkshop med en riktig stjärnskådespelare!

Ni ska nu bege er på en ovanlig resa. Er guide för dagen är nämligen den berömda och talangfulla skådespelerskan Fredrica Löf. Hon kommer att ta med er på en tidsresa hela vägen tillbaka till 1800-talet, den tidsepoken då hon gjorde succé på teaterscenerna över hela Sverige.

Under hennes ledning kommer ni att få lära er allt hon kan om teater och allt som ni behöver veta om skådespeleriets ädla konst.

Kostymen på! Tredje ringningen! Plats på scen för skådespelarna!

OM WORKSHOPEN:
På ett lekfullt sätt introduceras eleverna för och arbetar med grundläggande skådespelarövningar och dramaövningar. Med kropp, röst och fantasi som redskap får eleverna möjlighet att utforska sin egen kreativitet och pröva nya samarbetsformer.

Målet med workshopen är att eleverna ska få en djupare förståelse för teater som konstform och dess möjligheter som personligt uttrycksmedel.

VAD VI ERBJUDER:
Detta Skapande skola-projekt går att få i två versioner: Lilla versionen som endast innehåller ovanstående workshop. Men för att få en mer komplett upplevelse erbjuder vi även Stora versionen bestående av 3 steg:

1) Föreställningen Salong Koinoor – skriven, regisserad och med Ann Katrin Andreásson som även håller i workshopen.

2) Publiksamtalet Salong Koinoor – En resa i tid och rum som ges direkt efter föreställningen. Eleverna får ställa frågor och själva reflektera kring teaterbesöket. Vi samtalar om teaterns möjligheter att visualisera minnen, upplevelser och de känslor det väcker. Längd: cirka 15 minuter.

3) Workshopen, samma som erbjuds i Lilla versionen.

WORKSHOPLEDAREN:
Ann Katrin Andreásson både spelar med i föreställningen Salong Koinoor och leder även Skapande skola-workshopen. Hon är utbildad vid Teaterhögskolan i Malmö och arbetar som skådespelare. På Teater 23 har Ann Katrin medverkat i flertalet av teaterns föreställningar genom åren, bland annat i Monster, Förslag till framtiden, Fulet och Pudlar och pommes.

Ann Katrin har även tidigare lett flera av Teater 23:s Skapande skola-projekt, bland annat En föreställning blir till och det återkommande arrangemanget Teatermagi på Scala.

Koppling till läroplanen

Går att koppla till kursplanen gällande Svenska, Svenska som andraspråk, Samhällskunskap.

Skapande skola

Detta är en workshop som är tänkt att fungera för Skapande skola. I ansökningar gällande Skapande skola rekommenderar vi att ni söker för Stora versionen, då ni får ett komplett arrangemang.


Medverkande på och bakom scen:

Workshopledare

Ann Katrin Andréasson


Fakta:

Föreställningens längd: Cirka 60 minuter
Publikantal:

1 halvklass

Målgrupp: 9-11

Pris:

PRIS PER WORKSHOP
• 4200 kr för Lilla versionen (med bara workshop).
• 2700 kr för Stora versionen (kostnad för föreställningen Salong Koinoor tillkommer).

Traktamente på 240 kr/dag för en person, samt logi (enkelrum) för en person tillkommer utanför Skåne.

25% moms tillkommer.

Reseersättning:

Reseersättning på 30 kr/mil tillkommer utanför Skåne.


Övrig information:

Workshopen hålls med fördel i eller i anslutning till teaterlokalen där Salong Koinoor spelas. I annat fall önskas en lokal med tom golvyta.


Kontaktuppgifter

Namn: Sofia Strandberg
E-post: sofia@teater23.se
Telefon: 040303223