En Julsaga

Teater Sesam

Charles Dickens ”En Julsaga” är en av tidernas mest omtyckta julberättelse, och obestridligen Dickens mest lästa verk där den snåle och elake affärsmannen Scrooge, som inte har något över för jultider, blir hemsökt av tre ”Julars Andar”. En upplevelse som kommer att förändra hans liv.

Vi kommer att presentera sagan med hjälp av skugg- och figurspel och blåsa nytt liv i denna jultradition. Ur denna historia vill vi lyfta fram solidaritet, människors värderingar och synen på vår omgivning. Hur kan vi genom våra livsval och vårt bemötande påverka människorna runtom oss? Kan vi förändra det till något bättre, och hur mycket krävs egentligen för att lyckas? Kan det räcka med något så enkelt som ett leende?

Koppling till läroplanen

Teater Sesam arbetar alltid med samhällsmedvetna teman som ska väcka tankar, tolkningar och diskussioner hos publiken. Samhällsobservationer och aktuella ämnen förvandlas till sceniskt berättande och ger en nyanserad bild av verkligheten. Publiken ska kunna leva sig in i och förstå andra människors situation och utveckla en vilja att handla också med deras bästa för ögonen. Frågor om identitet, medmänsklighet, jämställdhet och allas lika värde är ständigt återkommande teman i våra föreställningar, som ämnar förmedla och förankra respekt för de mänskliga rättigheterna.


Medverkande på och bakom scen:

Konstnärlig Ledning / Regi

Nasrin Barati

Textbearbetning

Nasrin Barati

Teknik

Scott Galloway

Scenografi

Yifan Wang

Komposition

Jonas Franke Blom

Illustration

Golshan Cowan

Figurtillverkning

Nasrin Barati, Golnosh Hosseini

Kostym

Amanda Modin

Rekvisita

Mika Lövsén

Dekormåleri

Fanny Kuparinen

Masker

Golnosh Hosseini

Skådespelare

Mathias Olofsson, Malin Samuelsson, Isac Victor, Emil Lindberg


Fakta:

Föreställningens längd: 2021-12-04 – 2021-12-18
Publikantal:

35 personer/föreställning

Målgrupp: 5-12 År
Krav på mörkläggning: JaKontaktuppgifter

Namn: Aline Henriksson
E-post: info@teatersesam.se
Telefon: 031-248023