En flyttar in

ENteater

En tragikomisk föreställning om att dela utrymme och resurser med ett naivt, poetiskt och musikaliskt förhållningssätt till gestaltningen i gränslandet mellan absurd teater, mim och clown. En föreställning där det fysiska uttrycket får ta stor plats och där få ord får stor betydelse.

Det regnar och regnar. Två vinddrivna existenser, som aldrig tidigare mötts, söker skydd från en farofull värld och hittar samma fristad. Hur ska det här gå? Hur ska ytan fördelas? Hur ska de kunna samsas? Finns det något hopp?
En tragikomisk föreställning om att dela utrymme och resurser med ett naivt, poetiskt och musikaliskt förhållningssätt till gestaltningen i gränslandet mellan absurd teater, mim och clown… En föreställning där det fysiska uttrycket får ta stor plats och där få ord får stor betydelse.

Koppling till läroplanen

Föreställningen kopplar främst till ämnena Svenska och Samhällskunskap Användningen av ord, symboler och begrepp som används för att uttrycka känslor, kunskaper och åsikter ges stor betydelse samt hur ord och yttranden uppfattas av omgivningen beroende på tonfall och ords nyanser.
Den behandlar också livsfrågor som rätt och orätt, kamratskap, invanda könsroller, jämställdhet och relationer.


Medverkande på och bakom scen:

Skådespeleri & manus

Åsa Eek Engquist, Staffan Nattsén

Idé, scenrum & regi

efter en idé av Åsa Eek Engquist, Staffan Nattsén samt Malin Bjersing

Ljuddesign & musik

Björn Holmudd

Ljuskonsultation

My Persson

Rekvisita, foto & video

Alexandra Nattsén, Vendela Lundgren

Foto & video

Patrik Gunnar Helin


Fakta:

Föreställningens längd: 40 minuter
Publikantal:

Två klasser, max 60 elever

Målgrupp: 7-10 år samt familjeföreställningar
Teatern utgår från region: Västra
Teatern turnerar till region: Turnerar Norra, Turnerar Östra, Turnerar Södra, Turnerar Västra, Västra
Krav på mörkläggning: Ja
El: 10A
Byggtid: 150 minuter
Rivtid: 60 minuter
Bärhjälp: Nej

Pris:

I Göteborg har vi utjämningsbidrag. Föreställningen kostar 40 kr/elev eller halva föreställningspriset (8400/2 = 4200 kr)
På turné kostar föreställningen i sin grund 8 400 kr (minus ev subventioner).

Reseersättning:

Bilkostnad 30 kr/mil, tillkommer gör också traktamente och logi i förekommande fall


Övrig information:

Välkommen till oss och till en turnerande teater i flygande fart. Vi har med oss mångårig erfarenhet av barn- och ungdomsteater från bl a Teater UNO och arbetar med låga trösklar och nära publikmöten. Vi kan spela vår föreställning på såväl fasta scener som i aulor, större klassrum, gymnastiksalar eller i större samlingssalar (bygdegårdar, Folkets Hus etc). Vi anpassar oss efter lokal och sammanhang och pratar gärna med publiken efteråt om tid finnes. Vi har ett efterarbetesmaterial som vi utformat tillsammans med dramapedagog.
Scenmåtten 8x8m inbegriper också publiken. Vi kräver inte total mörkläggning men så mycket det går att få är vi tacksamma för. För Skapande Skolaprojekt har vi även en workshop som vi kallar Kampen om Platsen och som är knuten till föreställningen då eleverna får se både föreställningen samt vara delaktiga i workshopen.


Kontaktuppgifter

Namn: Åsa Eek Engquist
E-post: enteater.se@gmail.com
Telefon: 073 3330224

Extra material

https://www.facebook.com/pages.teatercentrum/videos/1876757835810854/
Teatercentrum intervjuar: Åsa Eek Engquist från ENteater berättar om föreställningen En flyttar in