Draupadis Eld Workshop

Långsjö Teater

En introduktion till indisk musik och dans. Lär känna traditionella indiska instrument, prova på att prata det indiska trumspråket och dansa den sydindiska dansen kathakhali.

Föreställningen DRAUPADIS ELD blandar indisk klassisk musik, berättande, mim och klassisk dans blandad med hiphop. Den är interaktiv och barnen är med och skapar genom att styra delar av handlingen. Efter föreställningen börjar sedan workshopen som introducerar indisk musik och dans på plats i spelsalen.
I första delen av workshopen ges en introduktion av de instrument som används under föreställningen – santoor och sitar, och barnen får lära sig att prata bols – det indiska trumspråket. Efter några inledande övningar får barnen musicera och improvisera med sitt nya rytmspråk tillsammans med musikerna, som ackompanjerar rytmerna på instrumenten. I den andra delen av workshopen får barnen lära sig danssteg ur den indiska dansen kathakali och lär sig under en kort tid en enkel men kraftfull danskoreografi. Workshopen avslutas med en gemensam samspelssituation där barn, musiker och dansare kombinerar dansstegen med musik och trumspråksrytmer.

Koppling till läroplanen

Workshop och tillhörande föreställning kan kopplas till geografi, historia, musik och idrott.

Skapande skola

Föreställning och workshop lämpar sig väl för Skapande Skola. Om önskemål finns kan längre/flera workshops genomföras, tex en heldag med indisk dans, rytmer, sång och musik i olika pass.


Medverkande på och bakom scen:

Regi, skådespelare, dansare/danspedagog

Magdolna Beky Winnerstam

Musiker, kompositör, musikpedagog

Moa Danielson Grimstad

Musiker, kompositör, musikpedagog

Stian Grimstad


Fakta:

Föreställningens längd: 20 – 40 min. Kan utökas till tex en heldag vid önskemål
Publikantal:

50 elever inkl lärare

Målgrupp: 5 – 9 år
Krav på mörkläggning: Nej
Byggtid: 30 minuter
Rivtid: 30 minuter
Bärhjälp: Nej

Pris:

20 min workshop i anslutning till föreställning: 3000 kr
För enbart workshop, kontakta producent@langsjoteater.se

Reseersättning:

70 kr/milKontaktuppgifter

Namn: Moa Danielson Grimstad
E-post: producent@langsjoteater.se
Telefon: 079-3065109