Do you understand me?

Gothenburg English Studio Theatre

En interaktiv föreställning på engelska och svenska som leker med språk.

”Hallåååå!?….Hej!?… Fattar du vad jag säger?….. Do you understand me? Okej, vänta…..Kan ni hjälpa till….att …så ….vi kan förstå? Please?!”

Do you understand me? är en interaktiv föreställning på engelska och svenska som leker med språk, där eleverna kan delta aktivt, välja och till viss del styra handlingsförloppet av föreställningen.

En föreställning om vänskap, utanförskap, vara ny, våga fråga och vara med, där eleverna aktivt får ta del i Me och Do’s nya vänskap, och hjälpa dem att genom olika lekar och dramaövningar, bli vänner och förstå varandra trots att de pratar olika språk; Engelska och Svenska.

Enligt läroplanen ska det engelska språket introduceras så tidigt som möjligt i skolan, och med detta i åtanke har Do You Understand Me? tagits fram på GEST. Att bekanta sig med ett nytt språk görs bäst när språket i sig inte står i centrum, utan blir ett medium för en upplevelse, något roligt och utmanande.

Man behöver inte behärska eller tala engelska för att se Do You Understand me?. Föreställningen spelas på engelska och svenska samtidigt.

Koppling till läroplanen

Föreställningen introducerar engelska språket på en mycket grundläggande nivå och kompletteras med svenska.

Skapande skola

Do you understand me? är en interaktiv föreställning som kan finansieras utav Skapande skola. Föreställningen integrerar en drama workshop i form av olika dramaövningar som utgör föreställningens grund, där barnen deltar i övningarna tillsammans med ensemblen.


Medverkande på och bakom scen:

Dramatiker & Regissör

Kristina Brändén Whitaker


Fakta:

Föreställningens längd: 40 min
Publikantal:

60

Målgrupp: 6-9 år
Teatern utgår från region: Västra
Teatern turnerar till region: Turnerar Norra, Turnerar Östra, Turnerar Södra, Turnerar Västra, Västra
Krav på mörkläggning: Ja

Pris:

Kostnad första föreställningen: 9000 kr ekl moms,
Kostnad andra/tredje föreställningen samma dag: 7000 kr exkl momsKontaktuppgifter

Namn: Sara Ekelund
E-post: cld@gest.se
Telefon: 031425065