Den tappre lille Skräddaren

Teater Mila

Den tappre lille skräddaren är ett äventyr där list slår styrka.
Endast med sin kropp och röst lyckas Skådespelaren Robert Markström med konststycket att måla upp fantastiska miljöer och roliga karaktärer.

En liten skräddare sitter på sitt bord vid fönstret och syr av alla dina krafter. Smörgåsen med jordgubbssylt drar till sig mängder av flugor som irriterar skräddaren till vansinne. Tillslut drämmer han till dem med en tygbit och lyckas döda sju flugor i en smäll. Han beundrar sin egna tur, eller skicklighet. Det här måste hela världen få veta!

Tidningen NORRAN
”Det är fysisk enmansteater när den är som bäst. En tom scen med svart bakgrund, ingen dekor och inga speciella scenkläder. Ändå bjuds åskådarna på fantastiska bilder och upplevelser.”

Koppling till läroplanen

Lgr22
Eleverna ska få uppleva olika uttryck för kunskaper. De ska få pröva och utveckla olika uttrycksformer och uppleva känslor och stämningar. Drama, rytmik, dans, musicerande och skapande i bild, text och form ska vara inslag i skolans verksamhet. En harmonisk utveckling och bildningsgång omfattar möjligheter att pröva, utforska, tillägna sig och gestalta olika kunskaper och erfarenheter. Förmåga till eget skapande hör till det som eleverna ska tillägna sig.

Skapande skola

I samband med Skapande skola, går föreställningen kombineras med ett arbetspass med teater eller muntligt berättande. Arbetspasset formas i dialog med skolan.


Medverkande på och bakom scen:

Skådespelare

Robert Markström


Fakta:

Föreställningens längd: 45 minuter
Publikantal:

60 personer inkl. vuxna

Målgrupp: 6-10 år
Teatern utgår från region: Norra
Teatern turnerar till region: Norra, Turnerar Norra, Turnerar Östra, Turnerar Södra, Turnerar Västra
Krav på mörkläggning: Nej
Byggtid: 60 minuter
Rivtid: 30 minuter
Scenyta: Bredd 3 meter, djup 3 meter, takhöjd 2.4 meter
Bärhjälp: Nej

Pris:

6000 kr inkl.moms. 0%

Reseersättning:

60 kr/mil inkl.moms 0%Kontaktuppgifter

Namn: Robert Markström
E-post: robert@teatermila.se
Telefon: +46702506906