BULL

TEATERi

Tre kollegor väntar på sin chef. En kommer få sparken till följd av nedskärningar. Två av dem gaddar ihop sig för att få den tredje ur balans. Under 55 minuter får vi följa ett rafflande spel som tar en oväntad vändning.

“De tycker bara inte om mig, det har inget med affärer att göra.”
Tre kollegor väntar på sin chef. En kommer få sparken till följd av nedskärningar. Två av dem gaddar ihop sig för att få den tredje ur balans. Under 55 minuter får vi följa ett rafflande spel som tar en oväntad vändning.

Oavsett ålder känner vi igen situationen från olika håll som offer eller förövare. Var kommer denna drivkraft ifrån? Framgång och lycka för vem och till vilket pris? På ett rappt, ibland komiskt och framförallt oerhört tankeväckande sätt visar Bull att beteendet i ett vinstmaximerande arbetsliv och skolgårdens mobbning är obefintlig.

Teateri presenterade Sverigepremiären av BULL. Den har även satts upp i både New York och på Young Vic i London vars uppsättning belönades med en Olivier Award.

Kritiker om pjäsen:
”A vicious comedy – astonishing” Time Out New York
“Short, slick and emotionally unflinching” The Stage

Mike Bartlett är en av Storbritanniens mest intressanta unga pjäsförfattare. Han har skrivit åtskilliga pjäser vilka har satts upp på både Royal Court och National Theatre men även runt om i Europa och USA. Vidare har han också skapat den hyllade tv-serien Doktor Foster.

Regissören Stefan Marling är bland annat konstnärlig ledare på Romateatern på Gotland. Han är utbildad skådespelare vid Rose Bruford College of Speech and Drama och varit verksam vid Royal Court Theatre och New Victoria Theatre samt i en rad TV- och filmproduktioner i Storbritannien.

Koppling till läroplanen

Pjäsen är en studie i mobbning. Varför det uppstår, de ideologiska tankarna bakom och det fysiska beteendet det skapar. Den lämpar sig för en publik från 13 år och lika mycket för vuxna som ungdomar. Lärarhandledning ingår.


Medverkande på och bakom scen:

Regi: Stefan Marling Kostym: Anna Sigurdsdotter

Christian Arin, Martyna Lisowska, Sam Rigi, Jesper Arin


Fakta:

Föreställningens längd: 50 min
Publikantal:

Skolor: 70
Offentliga: 90

Målgrupp: 13-vuxna
El: 10A
Bärhjälp: 0

Pris:

Skolföreställning 1: 13oookr
Skolföreställning 2 (samma dag) 9000kr

Offentlig föreställning: 22oookr

Tillkommer: Resa, Logi, Traktamente

Reseersättning:

70 kr/milKontaktuppgifter

Namn: Jesper Arin
E-post: producent@teateri.se
Telefon: 0709671119