BU! VEM ÄR DU?

Teater Mila

En föreställning om rädsla och mod. Bu och Farbror möts i skogen och upptäcker skillnaden mellan sånt som är farligt eller bara känns läskigt.

”Den halvtimmes långa föreställningen avslutas i plingande dur i en härligt lekfull rimmad duett kring allehanda ting man kan vara rädd för såsom en bullrande diskmaskin, en tokig kanin eller farmors porslin.”
-Anders Hoffsten Norrbottens-Kuriren 23/1-2020

Farbror är ute och fiskar. Han träffar den ny bekantskapen BU, som befinner sig i skogen på jakt efter farligheter. Tillsammans utforskar de vad en kan vara rädd för. En slemmig fisk, en groda som lurar en att gå vilse och sprattelbeningspindel är några av sakerna att upptäcka. Vad är mod och när är en modig är också något som Bu undrar över.

Workshop
Vid pjäsens slut ska de båda gå iväg till stan, och Bu ropar hejdå till publiken. Vid skapande förskola övergår föreställning direkt in i efterarbetet. Där får barnen hjälpa Bu att veta vad som kan vara farligt i stan. Skådespelarna låter också barnen prata om saker de är rädda för, eller annat som barnen upplevt i pjäsen och vill prata om. Samtidigt är det valfritt för dem att rita på långa banderoller, som sedan tas med tillbaka till förskolan/skolan och kan fortsätta vara bränsle för vidare samtal om rädslor och mod.

Bu! Vem är du? kan ges som fristående föreställning eller som föreställning + workshop i samband med Skapande förskola/skola.

Föreställning: 30 min
Föreställning + workshop: 60-70 min

Koppling till läroplanen

”Att skapa kommunicera med hjälp av olika uttrycksformer såsom bild, sång, musik, drama, rytmik, dans och rörelse liksom med hjälp av tal- och skriftspråk utgör både innehåll och metod i förskolans strävan att främja barns utveckling och lärande.”
-Förskolans uppdrag, s4


Medverkande på och bakom scen:

Skådespelare

Amanda Gordon, Jakob Granqvist

Regissör

Angelika Alkberg

Manusförfattare

Robert Markström


Fakta:

Föreställningens längd: Föreställning: 30 min, Workshop 30-40 min
Publikantal:

Offentlig föreställning max 60 st
Skapande skola: föreställning + workshop max 30 st

Målgrupp: 3-6 ÅR
El: 10A
Byggtid: 120 minuter
Rivtid: 60 minuter
Scenyta: Bredd 4 meter, djup 5 meter, takhöjd meter
Bärhjälp: Behövs ej

Pris:

1:a fst:
9500 kr + moms (Eventuellt tillkommer boende för två personer)
2:a fst samma dag & lokal:
5000 kr

Reseersättning:

Beroende på turnéläggningKontaktuppgifter

Namn: Anneli Hanno
E-post: anneli@teatermila.se
Telefon: 0704056926