Balladen om Våtsvinet McGurk

TEATERi

Balladen om Våtsvinet McGurk är en finstämd och lekfull historia om modet att vara sig själv, behålla sina drömmar och våga säga förlåt.

”Varför gör han inget? Står bara där!”

Påsklovet är slut. Fotbollskillen Martin kommer till en ny skola. Han försöker hitta vänner men den enda som välkomnar honom är den lite udda Simon. Martin vill inte sitta bredvid Simon men det finns ingen annan stol. På lunchen när Martin blir trakasserad av det häftiga gänget kliver Simon emellan och efter det är de vänner. Sida vid sida i klassrummet jobbar de flitigt och på fritiden bygger de en hemlig koja ute i skogen.

Sommarlovet börjar och vänskapsbandet mellan pojkarna växer sig starkare. De klättrar i träden, rusar upp för kullarna och leker på kyrkogården, Simon och Martin drömmer om att bli berömda serieskapare och se hela världen. De blir oskiljaktiga. Fram till den dagen Simon får skulden för något Martin gjort och allt förändras. Trettio år senare ska de mötas igen.

Koppling till läroplanen

Pjäsen tar upp mobbning och hur lätt det är att hamna utanför om man avviker från normen. Hur svårt det kan vara att stå upp för sig själv och våga vara den man vill.


Medverkande på och bakom scen:

Regi: Jesper Arin

Jesper Arin


Fakta:

Föreställningens längd: 50 min
Publikantal:

90

Målgrupp: 9-12 samt vuxna
El: 2 x 10A
Byggtid: 90 minuter
Rivtid: 60 minuter
Scenyta: Bredd 5 meter, djup 4 meter, takhöjd 3 meter
Bärhjälp: 0

Pris:

Skolföreställning: 10 500kr (Följande föreställning 7500kr)
Offentlig föreställning: 15 500kr
Tillkommer: Resa, Logi och Traktamente

Reseersättning:

50 kr/milKontaktuppgifter

Namn: Jesper Arin
E-post: producent@teateri.se
Telefon: 0709671119