Balkan Epic

Musikteater Unna

Balkan Epic är berättelsen om lägerfången, mördaren och småbarnspappan Strahil Peev. När hans yngste son, Anders, fyller 6 år börjar han berätta om sitt liv.

Strahil berättar för Anders om Dedo Mite som fångar småfisk med hagelbössa i floden Struma. Om barnsoldaterna i Pirin-Makedonien under 2:a världskriget. Och om hålet han har i sitt ben. Strahil tillverkar ljuddämpare till handeldvapen i husets källare. Han har ett fantastiskt bibliotek med klassiska mästerverk. Han är beväpnad när han går till kontoret på Alfa-Laval. Och det är det bara Anders som vet. En söndag i maj 1988 ringer det på dörren till radhuset i Hallunda. In stiger en man som haltar och har svårt att andas.

Balkan Epic är den sanna berättelsen om musikern Anders Peevs pappa, Strahil Peev. Med en unik berättarform som sömlöst flätar samman muntligt och musikaliskt berättande ger sig Balkan Epic ut på en jakt efter att förstå krigets följder, en fars agerande mot sina barn och längtan efter ett liv som inte är möjligt.

Föreställningen berättas av scenberättaren Johan Theodorsson tillsammans med musikerna Mihail Dinchev och Anders Peev som spelar episk folkmusik från Balkan och Sverige med tenornyckelharpa, sång och tambura.


Medverkande på och bakom scen:

Scenberättare

Johan Theodorsson

Tenornyckelharpa och basmandora

Anders Peev

Tambura

Mihail Dinchev

Regi

Dominic Kelly

Manus

Anders Peev och Johan Theodorsson efter Strahil Peevs berättelser

Producent

Mette af Klint


Fakta:

Föreställningens längd: 2h inkl 20 min paus
Publikantal:

250

Målgrupp: Vuxna och gymnasium
Krav på mörkläggning: Ja
Byggtid: 120 minuter
Rivtid: 60 minuter
Scenyta: Bredd 4 meter, djup 4 meter, takhöjd 3 meter

Pris:

20 000 kr inkl soc avg. Ingen moms tillkommer.
Resor och boende tillkommer.

Reseersättning:

SJ-tåg eller milkostnad 25 kr/milKontaktuppgifter

Namn: Anders Peev
E-post: anders@musikteaterunna.se
Telefon: 070-405 04 48

Extra material

Balkan Epic – teaser