Aisha

Teater De Vill

Aisha är 11 år och bor i en förort någonstans i Sverige. Hennes storebror har gått med i ett gäng och är ute hela kvällarna.

En natt händer det som Aisha varit så rädd för – storebror kommer inte hem och ingen vet vart han tagit vägen. Polisen kopplas in – men inte heller de har någon aning om vart han tagit vägen. Mamma sjunker djupare i sina tårar och pappa stirrar ut genom fönstret. För Aisha faller allt. Oron och ovissheten känner inga gränser, rädslan gör det svårt att andas. Var är han? Vad är det som har hänt? Varför gör ingen något?! Föräldrarna sitter apatiskt och gråter. Polisen säger att de ska vänta. Från skolan är det tyst. I takt med att desperationen växer fattar Aisha ett ödesdigert beslut. Om ingen annan har kraft att försöka hitta brodern och ta reda på vad som hänt får hon göra det själv. Det blir början på en resa som tar Aisha till platser hon aldrig tidigare besökt, möten med människor hon aldrig trodde hon skulle träffa och rakt in i en verklighet som krampaktigt håller ett grepp om hennes bror…

Aisha är en pjäs om hopp, syskonskap och utsatthet. Den utspelar sig i en verklighet som många barn och ungdomar lever i idag. I ett samhälle som blivit allt mer segregerat. Där det, i takt med att klassklyftorna ökar, kan vara svårt att finna hopp och framtidstro. Aisha, som befinner sig i brytningstiden (mellanstadiet), tvingas snabbt att bli vuxen. Hon drivs av lojalitet, syskonkärlek och är beredd att offra allt.

Aisha är skriven av Emma Broström, en av Sveriges främsta dramatiker, som har en mängd hyllade och prisbelönta pjäser på sin meritlista.


Medverkande på och bakom scen:

Skådespelare

Jakob Olausson, Tilda Henriksson

Regissör

Robert Jelinek

Manusförfattare

Emma Broström

Ljusdesign

Lina Benneth

Ljuddesign

Fredrik Söderberg

Scenografi/kostymdesign

Caroline Romare

Animationer

Camilla Lindén

Producent

Veronica Wollmén

Marknadsföring

Malin Tell


Fakta:

Föreställningens längd: 50
Publikantal:

Max 100 elever

Målgrupp: 10-12 år
El: 16 A handske alt 32 A
Byggtid: 150 minuter
Rivtid: 60 minuter
Scenyta: Bredd 6 meter, djup 6 meter, takhöjd 3 meter
Bärhjälp: Ja

Pris:

10 000 kr/föreställning på turné
100 kr/elev på hemmascenen

Reseersättning:

70 kr/milKontaktuppgifter

Namn: Malin Tell
E-post: malin@teaterdevill.com
Telefon: 0707773448

Extra material

Trailer