Spela roll?

Torgteatern

En interaktiv lekfull forumteaterföreställning om normer, identitet och roller!

– med tillhörande workshop –

”Kims nya kompis är inte så populär bland Kims andra vänner. I en pressad situation råkar Kim avslöja sin nya väns hemlighet, som nu sprids på skolan. Föreställningen har ett krisartat slut där Kim står inför ett svårt dilemma.”

Föreställningen ”Spela roll” tar upp frågor kring normer, identitet och vad som kan uppstå i vänskapsrelationer. Kim har fått en ny kompis som visst inte är så populär bland Kims andra vänner. I en pressad situation råkar Kim avslöja sin nya väns hemlighet, som nu sprids på skolan. Föreställningen avslutas med att eleverna får möjlighet att komma upp på scenen och pröva olika förslag till lösningar. Efter att eleverna fått se föreställningen får de aktivt delta i drama- och värderingsövningar som berör temat. Eleverna blir medvetna om orättvisor som de själva eller andra kan utsättas för och hur de tillsammans i klassen kan motverka utanförskap.

Med föreställningen kan en workshop bokas där det ingår drama- och värderingsövningar utifrån tematiken identitet. Eleverna får även träna på hur de kan stoppa kränkningar och orättvisor genom att skapa och spela upp egna kortare scener/forumspel för varandra. Eleverna får då pröva olika förslag på lösningar i de olika scenerna.

Koppling till läroplanen

Både föreställning och workshop kan tydligt kopplas till LGR 11 och skolans övergripande värdegrundsarbete samt praktisk-estetiska ämnen, svenska och SO.

Skapande skola

Med vår föreställning vill vi belysa vad normer är och hur de kan påverka oss och att vi i under våra liv tar/ges olika roller. Vi vill att eleverna ska få en möjlighet att känna igen sig, skratta åt och drabbas av vad som kan i en situation där någon gör allt för att passa in. Vi vill också ge eleverna hopp om att det går att förändra, stå upp mot förtryck och vara den en vill vara.


Medverkande på och bakom scen:

Manus

Camilla Rensgård, Ingrid Sonnerby Ljungestig

Regi

Ingrid Sonnerby Ljungestig

Skådespelare och Dramapedagoger

Åsa Dahlgren, Harón Sanchez och Ingrid Sonnerby Ljungestig


Fakta:

Föreställningens längd: Föreställning 2 h 15 min Workshop 3 h 30 min
Publikantal:

Max 30 elever / En skolklass

Målgrupp: 7 – 16 år
Teatern utgår från region: Östra
Teatern turnerar till region: Östra, Turnerar Norra, Turnerar Östra, Turnerar Södra, Turnerar Västra
Krav på mörkläggning: Nej
El: Vanligt eluttag
Byggtid: 60 minuter
Rivtid: 30 minuter
Scenyta: Bredd 4 meter, djup 4 meter, takhöjd 2.3 meter
Bärhjälp: Ja tack!

Pris:

PRIS: 12 000 kr
9 000 för andra föreställning samma dag
8 500 kr workshop (vid bokning för 1 klass)

Reseersättning:

Utanför Stockholms län, enligt överenskommelseKontaktuppgifter

Namn: Ingrid Sonnerby Ljungestig
E-post: bokning@torgteatern.com
Telefon: 0707-797577