Ledigt jobb

Vikarierande Verksamhetsledare Teatercentrum norra

Om Teatercentrum

Teatercentrum är en rikstäckande, ideell organisation som samlar teatrar verksamma inom den fria teaterkonsten – närmare 100 teatrar i hela landet. Teatercentrum har fyra kanslier runt om i Sverige. Kansliet i norra regionen startade 2007 och företräder idag 14 medlemsteatrar i Västernorrland, Jämtland Härjedalen, Västerbotten och Norrbotten.

Nu söker vi en vikarierande verksamhetsledare till Teatercentrum norra regionen med tillträde 1 september 2022 eller enligt överenskommelse. Tjänsten utgör ett föräldravikariat till 31 augusti 2023.

Om tjänsten

Som verksamhetsledare kommer du att arbeta både strategiskt och operativt i syfte att uppnå organisationens vision och mål. Arbetet är mycket omväxlande och innebär bland annat att du trivs med att både arbeta självständigt och med övriga verksamhetsledare, Teatercentrums styrelse och bransch. Tjänsten innebär bland annat att du:

  • arrangera utbudsdagen Stjärnkalaset Norra
  • företräder den fria teaterkonsten i kulturpolitiska sammanhang
  • ansvarar för att skriva verksamhetsansökningar och remissvar
  • sköter uppdatering av webbplats och sociala medier
  • anordnar mötesplatser och arrangerar kompetensutveckling för medlemmarna

Om dig

Vi söker dig med relevant högskoleutbildning och/eller erfarenhet från kultursektorn. Tjänsten ställer höga krav på självständighet, lyhördhet och initiativförmåga samt vana av att arbeta tillsammans med andra i projektform. Kännedom om fri teaterkonst lokalt, regionalt, nationellt och internationellt är meriterande och det är en fördel om du är bekant med norra Sverige ur ett regional- och kulturpolitiskt perspektiv. Tjänsten kräver mycket goda kunskaper i att uttrycka sig i tal och skrift samt erfarenhet av arbete med information och kommunikation via webb och andra kanaler. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och mångfald i organisationen och välkomnar därför sökande med olika bakgrund och erfarenheter. I urvalet kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Lön enligt överenskommelse.

Varaktighet: 80% – vikariat 20220901-20230831

En del resor ingår tjänsten liksom visst arbete på helger och/eller kvällar.

Placeringsort: Tjänsten är placerad i Luleå. Verksamhet sker i Västernorrland, Jämtland Härjedalen,Västerbotten och Norrbotten och i vissa projekt även nationellt.

Mer information

Frågor om tjänsten besvaras av Mikaela Lindstrand, verksamhetsledare Teatercentrum norra.

E-post: Mikaela.lindstrand@teatercentrum.se

Tel: 070-282 65 60

Ansökningar tas endast emot via mail, märk med “Ansökan vikariat”

Vi behöver ditt svar senast den 1 aug 2022. Rekrytering sker löpande.