La Historia de la Musica Cubana

Mumrik Kulturproduktion / El Rey Shangó Superior Orchestra

Projektet El Rey Shangó Superior Orchestra är skapat av kubanska musikern Rolando Lara. Repertoaren spänner över en tidsperiod från slutet av 1800talet till nutida kubansk populärmusik. Gruppen spelar både skolkonserter och offentliga konserter.

Skolkonserten innehåller berättande, dans och interaktiva moment och passar för låg-, mellanstadie-, högstadie-, eller gymnasieungdomar uppdelat efter ålder. Bandet har ett storbands format och tillsammans berättar de historien om den Kubanska Musiken- La Musica Cubana. Mötet med, en, för många, ny sorts musik är inspirerande och ger en kunskap om varifrån många inslag i dagens populärmusik kommer ifrån. Populär-musik i stora sättningar är numer ovanligt och El Rey Shangó Superior fyller en viktig plats, i att på ett innovativt sätt representera detta, och samtidigt nå helt nya publikgrupper!

När gruppen offentligt framträder ihop med workshopsdeltagare från kulturskola, musik-mellan eller -högstadium, musikgymnasium eller folkhögskola är gruppen upp till 35 personer. som är intresserade kan vi även utforma kortare eller längre samarbete med alla instrumentgrupper, som leder fram till en gemensam konsert. Vi rekommenderar i så fall ett samarbete på minst tre dagar inkl. konsert för att genomföra en konsert. Men även längre eller kortare samarbeten är möjliga. I konsertvarianten beskriven nedan har eleverna och deras lärare förberett materialet under flera lektioner innan elever och professionella musiker ses. Fler åldersgrupper kan också räknas med som publik till skapande skola projektet. Om man tex gör ett skapande skola projekt för mellanstadiet som avslutas med en konsert så kan det vara möjligt att de yngre årskurserna är publik.

Koppling till läroplanen

Musik, dans, berättande
Svenska, Spanska
Historia
Religion
Samhällskunskap

Skapande skola

Gruppen har två upplägg

Dels för vilken klass som helst: Skolan får besök av de professionella musikerna i El Rey Shangó Superior Orchestra. Workshop/ Skapande Skola genomförs som en eller flera workshops med teman rytm, sång, dans och kulturhistoria. Man kan välja en eller flera workshops. Om det är flera workshops som görs kan deltagarna delas upp i grupper som roterar runt på workshop-stationerna. Workshop dagen eller dagarna avslutas med en konsert med de professionella musikerna från El Rey Shangó Superior Orchestra ihop med barnen eller ungdomarna. De deltagande eleverna behöver dock vara ungefär samma åldersgrupp. Tex förskoleklass + klass 1 och 2, klass 3-4,
klass 5-6, 7-8, 9 , samt gymnasiet 1,2,3.

Dels ett upplägg för elever/musikstuderande som spelar instrument, tex kulturskola, musik-mellan eller högstadium, musikgymnasium eller folkhögskola. Vi kan utforma kortare eller längre samarbete med alla instrumentgrupper, som leder fram till en gemensam konsert. Vi rekommenderar i så fall ett samarbete på minst en , två eller tre dagar inkl. konsert för att genomföra en konsert. Men även längre eller kortare samarbeten är möjliga. I konsertvarianten beskriven nedan har eleverna och deras lärare förberett materialet under flera lektioner innan elever och professionella musiker ses. Fler åldersgrupper kan också räknas med som publik till skapande skola projektet. Om man tex gör ett skapande skola projekt för mellanstadiet som avslutas med en konsert så kan det vara möjligt att de yngre årskurserna är publik.


Medverkande på och bakom scen:

Musiker (percussion)/aktör/dans:

Rolando Lara

musiker (sång och flöjt)/aktör/dans

Daiyen Jone Castro

Musiker (bas/kör)/ aktör

Carina Gutiérrez

Musiker (piano/kör)/aktör

Lazara Cachao

Musiker (trumpet/kör)/aktör

Oslen Ceballos

Musiker (percussion/kör)/ aktör

Yohannier Ramos

Tekniker:

Johan Zachrisson

Beroende på upplägg -ett antal deltagande musikstuderande

TBA


Fakta:

Föreställningens längd: 45min
Publikantal:

ca 100-200 beroende på lokal

Målgrupp: 10-18 år även vuxna.
Teatern utgår från region: Västra
Teatern turnerar till region: Turnerar Norra, Turnerar Östra, Turnerar Södra, Turnerar Västra, Västra
Krav på mörkläggning: Nej
El: vanlig 220 volt i anslutning till spelplats
Byggtid: 180 minuter
Rivtid: 60 minuter
Scenyta: Bredd 8 meter, djup 4 meter, takhöjd 2.9 meter
Bärhjälp: ja tack

Pris:

KOSTNAD: Dag1 70.000 inkl 1-2 skolkonserter på samma scen ELLER 1 kvällskonsert.
(Dagkonserter + kvällskonsert samma dag kan göras enligt överenskommelse med tillägg på gaget.)
Dag 2 osv samma vecka 40.000kr/ dag inkl 1-2 skolkonserter på samma scen eller 1 kvällskonsert.
(Eller enligt särskild överenskommelse om skolkonsert och kvällskonsert samma dag)
TILLKOMMER: Resa i hyrt fordon, traktamente hel eller halv dag och där det är aktuellt övernattning i enkelrum på hotell.
Övrigt: Teknik ingår. Vid övernattning vill vi gärna låsa in våra saker över natten.

Reseersättning:

Resa i hyrt fordon.


Övrig information:

Skapande skola: Kontakta oss! Vi erbjuder skapande skola projekt i slagverk, sång och dans utifrån den kubanska traditionen. Salsa, son, afrokubanskt.

INTERVJU SVERIGES RADIO:
https://www.youtube.com/watch?v=vK9rUyLUWLQ

FILMAD KONSERT NEFERTITI:
https://www.rolandolara.com/new-gallery

MUSIK i DROPBOX, KONSERT:
https://www.dropbox.com/s/4lnqczeqtnqtfy0/El%20Rey%20Shango%20Superior%20Orchestra_UPDATE.zip?dl=1


Kontaktuppgifter

Namn: Nadina Pundins
E-post: mumrik.kulturproduktion@gmail.com
Telefon: 0734392827

Extra material

Intervju i SR, Sveriges Radio.