Det blåser på månen

Masthuggsteatern

Det blåser på månen är ett bjussigt teateräventyr om frihet och ofrihet – och om hur två barns mod, påhittighet och lojalitet gör det omöjliga möjligt.

”Det blåser på månen”, säger pappa och mamma till Dina och Dorinda. ”Så nu måste ni uppföra er. För annars blåser en ond vind in i hjärtat.” Sedan åker pappa till Bombardiet för att hjälpa bombardierna att avsätta sin diktator.

Det blåser på månen, krig mullrar vid horisonten och vad än Dina och Dorinda gör får de höra att det är bus: man ska hålla sig inom normer och ramar. Men de två systrarna går inte med på det och snart har de dragit igång en serie av häpnadsväckande händelser som suddar i gränsen mellan verklighet och fantasi, vad som är ont och vad som är gott. Ena stunden är de stora som ballonger, i den nästa förvandlade till kängurur och vän med alla djuren i djurparken.

När de får veta att pappan är tillfångatagen bestämmer de sig för att försöka rädda honom och trotsa den grymme diktatorn Hulahu. Och med Guldpuman, Silverfalken och Gido Gitarr som sällskap beger de sig till Bombardiet.

Den brittiska författaren Eric Linklaters barnboksklassiker skrevs 1944, under brinnande världskrig. Boken har gått som radioföljetong flera gånger och även gjorts som tv-serie. Sofia Fredéns dramatisering har tidigare satts upp på bland annat Dramaten och Helsingborgs Stadsteater.

Obs! Föreställningen är enbart tillgänglig på hemmascenen i Masthugget, Göteborg och ej på turné.


Medverkande på och bakom scen:

Manus

Sofia Fredén

Regi

Peter Elmers

Scenografi

Råger Johansson

Musik

Jorge Alcaide

Kostymdesign

Alice Andersson

Ljusdesign

Thabiso Kubheka Persson

Affisch

Cassandra Hedberg

Skådespelare

Jorge Alcaide

Skådespelare

Åsa BodinKarlsson

Skådespelare

Eli Edelbo-Christensen

Skådespelare

Oméya Simbizi

Skådespelare

Li Molnár Kronlid

Skådespelare

Odin Romanus

Skådespelare

Anders Tolergård


Fakta:

Föreställningens längd: 3 timmar ink paus
Publikantal:

90

Målgrupp: 6-11 år
Teatern utgår från region: Västra
Teatern turnerar till region: Västra
Krav på mörkläggning: NejKontaktuppgifter

Namn: Mia Kjellkvist
E-post: mia@masthuggteatern.se
Telefon: 031-12 12 31