Alma och Ayo på väg hem

Teater Sesam

Alma och Ayo på väg hem är en föreställning där barnen själva kan känna igen sig i lek och fantasi, som tar tillvara på deras förmåga att se magiska detaljer i det vardagliga, och upphöjer fantasin till verklighet inom teaterns ramar.

Det är en helt vanlig dag, Alma och Ayo är på väg hem från förskolan. Dom hoppar och sjunger, busar och leker. Sakta börjar molnen täcka över himlen, och medan regnet faller flödar deras fantasi.

Med figurer från välkända sånger som sällskap följer vi med på en upptäcktsfärd i världen och med djuren runtomkring oss.

Koppling till läroplanen

Teater Sesam arbetar alltid med samhällsmedvetna teman som ska väcka tankar, tolkningar och diskussioner hos publiken. Samhällsobservationer och aktuella ämnen förvandlas till sceniskt berättande och ger en nyanserad bild av verkligheten. Publiken ska kunna leva sig in i och förstå andra människors situation och utveckla en vilja att handla också med deras bästa för ögonen. Frågor om identitet, medmänsklighet, jämställdhet och allas lika värde är ständigt återkommande teman i våra föreställningar, som ämnar förmedla och förankra respekt för de mänskliga rättigheterna.


Medverkande på och bakom scen:

Konstnärlig Ledning / Regi

Nasrin Barati

Teknik

Scott Galloway

Komposition

Jonas Franke Blom

Illustration

Golshan Cowan

Figurtillverkning

Nasrin Barati

Skådespelare

Mathias Olofsson, Malin Samuelsson


Fakta:

Publikantal:

35 personer / föreställning

Målgrupp: 2-5 År
Teatern utgår från region: Västra
Teatern turnerar till region: Västra
Krav på mörkläggning: JaKontaktuppgifter

Namn: Aline Henriksson
E-post: info@teatersesam.se
Telefon: 031-248023