VASS
VASS

VASS – SCENKONST SOM VÅGAR

Vass är scenkonst som ifrågasätter samtiden och undersöker framtiden. Dessutom är den producerad i Skåne.

VASS är ett unikt samarbetsprojekt mellan Riksteatern Skåne, Teatercentrum Södra, Danscentrum Syd, teatrar, danskompanier och teaterföreningar i Skåne. VASS tar föreställningarna till publiken och visar att det går att arrangera frigruppsföreställningar utanför storstäderna! Medverkande städer är Simrishamn, Ängelholm, Kristianstad och Lund.

Föreställningarna som turnerar i vår är Possible Impossible med Memory Wax och Natten börjar nu med Teater Foratt.

MEMORY WAX:

Memory Wax är ett 10-årigt Malmöbaserat danskompani med ett starkt visuellt uttryck och ett avskalat, teatralt rörelsespråk. I sin största produktion hittills Possible Impossible möter Memory Wax, det explosiva kubanska danskompaniet Danza Teatro Retazos i en helaftonsföreställning. Urpremiären ägde rum på Inkonst den 26:e mars.

Possible Impossible spelades i Simrishamn 5 april, i Lund 9 april och Ängelholm 11 april.

Hemsida: http://memorywax.com/

Recension: http://www.sydsvenskan.se/kultur–nojen/scenkonst/scenrecensioner/malena-forsare-ingen-dansintresserad-bor-missa-memory-wax/

TEATER FORATT:

Natten börjar nu är ett teatralt blindtest i en drömvärld lika sjuk som vår egen – om övertygelse, vithet och språkets makt. Pjäsen är specialskriven av Åsa Lindholm för Teater Foratt. För regin står Teater Foratts konstnärlige ledare och regissör Niclas Sandström. I rollerna möter vi skådespelarna Richard Sseruwagi och Jonas Hellman-Driessen.

Sedan starten 2006 har Teater Foratt vridit och vänt på frågor kring krig, migration, jämställdhet och utanförskap. Teater Foratt är en teater med ett internationellt perspektiv och samhällsdebatterande innehåll. ”Vi strävar efter att bryta den vita manliga dominansen såväl på scen som i organisation samt bryta den starka uppdelningen mellan kulturer, nationer och språk. ”

Natten börjar nu spelades i Simrishamn 27 april, Kristianstad 28 april, Lund 3 maj och Ängelholm 6 maj.

Hemsida: http://teaterforatt.se/

Recension:http://nummer.se/ombytta-roller-i-vanthallen/

LÄS MER OM VASS HÄR: http://www.vass-scen.se/

 

Grafikhuset