Magic-Lamp-02
Magic-Lamp-02

VÄRLDSPREMIÄR I HÖG!

Lördag 22 Nov & Söndag 23 Nov Kl 14:00. Staffan Björklunds Teaterverkstad i Hög.

Cengiz Özek från Istanbul har spelat sina Skuggteaterföreställningar på fem kontinenter, i 30 länder, i 75 stora städer.

Cengiz räknas som en stor kulturpersonlighet i Turkiet, han har prisats både för sina föreställningar och för kulturella insatser.

Cengiz är i Dockteatervärlden känd för att han moderniserat den traditionella Turkiska Skuggteatern. Hans nya föreställning Den Magiska Lampan har Världspremiär just i Hög.

Föreställningen riktar sig till familjer, de enda traditionella inslagen är skuggteaterkonstens stora hjälte Karagöz och hans kompis Hacivat, de är så klart med i denna dynamiska modernisering av traditionell Turkisk skuggteater!

På den 4 kvm stora skuggscenen får publiken uppleva en Världspremiär med den komiske hjälten Karagöz i en historia med drag av både Alladins Lampa och Tummelisa!

Här seglar och hoppar och flyger alla de fantastiska skuggdockorna på ett sätt som får oss att tro att en hel ensemble gömmer sig bakom skuggskärmen. Cengiz är en otroligt skicklig skuggspelare! Inte mycket ord, så det är lätt att följa med!

Efter föreställningarna får man bekanta sig med Cengiz dockor innan man tillverkar och spelar med egna skuggdockor tillsammans med Staffan Björklunds Teater. Det hela varar 90 min, så man hinner också uppleva Teaterverkstadens atmosfär med många slags dockor, från Hög och fjärran, och behagas av goda frukter och förfriskningar!

Rek ålder: Från 5 år.

Lördag 22 Nov & Söndag 23 Nov Kl 14:00.

Staffan Björklunds Teaterverkstad i Hög.

För mer information: www.dockteater.sehttps://www.facebook.com/dockteater

 

 

 

 

Grafikhuset