kaninkraschen_webb
kaninkraschen_webb

Teater 23 har världspremiär av ”Kaninkraschen” den 30 januari.

”Kaninkraschen” är en nyskriven föreställning full av drömmar och längtan. Men den innehåller också skam och skuld och den där hemska känslan när man skäms så mycket att ens kinder bränner som stekhällar. Hur gör man för att försonas med sin bästa vän, när denne är så ledsen för det man gjort men inte menade att göra?

Agata har hittat sin drömleksak. Ett stort vitt flyglan som skiner och blänker när det far genom luften. Det är bara det att flygplanet inte är hennes, utan tillhör hennes bästa kompis Adamas. Så när Agata bestämmer sig för att låna planet och ta hem det gör hon det utan att fråga om lov.

När flygplanet råkar ut för en riktig krasch kan inget klister och tejp i världen mildra Agatas dåliga samvete. Och det blir inte bättre av att Adamas är ledsen och vill ha sitt plan tillbaka.

Den ende som tar hela situationen med ro är Boris, som istället är upptagen med sin nya stora vita kanin i som han har fått i present. En kanin som visserligen ingen hittills har sett skymten av…

För manus står dramatikern Sofia Fredén som skriver för både barn- och vuxenpublik. Hon har blivit uppsatt på teatrar över hela Sverige och resten av världen. ”Kaninkraschen” blir ett nytt samarbete mellan Sofia och Teater 23, 2006 satte teatern upp hennes barnföreställning ”Solapan”. ”Kaninkraschen” är specialskrivet till Teater 23.

Regisserar gör Gunilla Andersson som varit verksam som skådespelare och regissör på Teater 23 under flera år.

För mer information:http://www.teater23.se/

Grafikhuset