bibu-kollage
bibu-kollage

Missa inte årets teaterhändelse!
Med ett skarpt och utmanande program står bibu 2016 redo att kasta loss.

bibu samlar branschen under fyra dagar i maj och vänder sig till barn, unga och alla med intresse för scenkonst. bibu 2016 erbjuder 73 föreställningstillfällen med 20 olika produktioner, varav sex är internationella. I programmet finns ytterligare 44 programpunkter med bland annat seminarier, workshops och mötesplatser.
Det finns helt enkelt minst 117 anledningar att besöka bibu den 18-21 maj 2016, i Helsingborg!

Se fyra fantastiska föreställningarna med Teatercentrums medlemmar, som ingår i juryurvalet: Game Over med Banditsagor, Kan själv! med Teater Pero, Ursäkta, skulle ni kunna svälta lite tystare, vi försöker faktiskt skapa lite ekonomisk tillväxt här borta! med Profilteatern och Vahák med Ögonblicksteatern.

I seminarieprogrammet berättar Teater Tre om projektet Small size, vid en egen te-bjudning, samt i ett samtal om europeiska samarbeten.

Teatercentrum medverkar i seminarieprogrammet med flera programpunkter:
Tre Scenkonstfrukostar – Lär känna konstnärerna bakom produktionerna (to, fr, lö): Konstnärerna bakom tre juryvalda föreställningar kommer att prata med publiken om vilka de är och vad de skapar.
Upprop för den fria scenkonsten (to): Vi välkomnar alla att delta i diskussionen om den fria scenkonstens framtid.
Mentor Room – delad erfarenhet är dubbel erfarenhet (fr): Två timmars exklusivt kollegialt mentorskap. Du föranmäler ditt ärende, problem eller utmaning och Teatercentrum sammanför dig med en eller två kompetenta och erfarna kollegor för ett privat mentor-samtal.

Dessutom erbjuder Teatercentrum alla deltagare att skaffa sig en översikt över våra medlemmars Utbud 2016-2016 (on, to, fr): Fria teatrar från hela landet presenterar aktuell repertoar med scenkonst i världsklass för barn och unga 2016/2017, i Utsikten på Dunkers Kulturhus . Presentation och information i olika former! Kom förbi och hälsa, hämta utbudsblad och varför inte passa på att boka tid för ett personligt möte!

Läs om hela bibu-programmet och boka dina biljetter här!

Bibu AB ägs gemensamt av Teatercentrum och Svenska ASSITEJ och bibu 2016 genomförs med Helsingborgs stadsteater som huvudsamarbetspartner med stöd av Kulturrådet och Region Skåne. I samarbete med Helsingborgs stad, Dunkers kulturhus samt Helsingborgs Konserthus.
Läs mer här.

Grafikhuset