affisch_svea_hi-res
affisch_svea_hi-res

En dag är klasskassan försvunnen och misstankarna om vem som är tjuven börjar att flyga tvärsöver klassrummet. Mitt i händelsernas centrum står Svea som börjar driva på anklagelserna mot sin klasskamrat Sigrid.

Men när läraren plockar fram den försvunna klasskassan och avslöjar att allt har varit ett ”moraliskt experiment” vägrar Svea att acceptera detta. Hon fortsätter sin ivriga kamp för lag och rättvisa, trots att Sigrid har slutat att komma till skolan. Plötsligt hittar Svea bevis på att det är läraren själv som har tagit pengarna. Men denna gång vill klasskompisarna inte lyssna på Svea och istället är det hon som blir utstött från klassen och hamnar ute i kylan.

Teater 23 presenterar en helt ny mellanstadieföreställning som tar sitt avstamp i lagboken. ”Svea Rikes Lag” behandlar frågor om lag och rätt, skuld och oskuld samt ett och ett annat moralfilosofiskt dilemma. Föreställningen har arbetats fram tillsammans med barn i målgruppsåldern under flertalet workshops ute i klassrummen.

För manus och regi står Jonas Nilsson. Han har tidigare bl. a dramatiserat, regisserat och medverkat i ”Främlingen” på Kulturhuset Stadsteatern, som han senare även bearbetade för en uppsättning på Radioteatern, han är en av grundarna till Malmögruppen Teater Variant, och han är även verksam som skådespelare.

På scen: Gunilla Andersson och Björn Löfgren.
Scenografi & kostym: Annika Tosti.
Manus och regi: Jonas Nilsson.
Ljus: Iben West.
Rekvisita: Désirée Holmberg.För åldrarna 10-12 år.
För mer information läs här!
Grafikhuset