Detfinnsingafattigabarn_1110x600
Detfinnsingafattigabarn_1110x600

Nypremiär 5 nov.

En tonårig skolklass besöker en usel uppsättning av Oliver Twist. Fyra skådespelare försöker hantera den interna osämjan som uppstår när de inser att de alla har olika hög lön. Föreställningen av Oliver Twist spårar ur när en i skolklassen, Johanna, löper amok på scen. Uppenbarligen har hon tagit illa vid sig av gestaltningen av den fattige Oliver Twist. Hennes klasskamrat Edmond börjar fundera på varför. Är Johanna fattig?

En klassresa som slutar i mordbrand, en 8 minuter lång föreläsning om hur man blir rik genom aktiehandel, bullbakande politiker och en huvudroll ingen skådespelare vill spela. En vildsint, rapp och konstant humoristisk pjäs om samtiden, framtiden och den nutid som säger sig erbjuda trygghet och välstånd till alla.

Det finns inga fattiga barn vill framförallt synliggöra barnet. Barnet som slagträ, som oskyldigt offer, som individ i ekonomiskt utanförskap på grund av föräldrars tillkortakommanden eller bara som aningslös person utan egentlig aning om pengars värde. Det fattiga barnet syns inte. Ett fattigt barn visar inte upp sin fattigdom. Föräldern till det fattiga barnet vill inte att fattigdomen ska synas. Politikern som orsakat fattigdomen vill inte att resultatet av den förda politiken ska synas.

Av: Rasmus Lindberg

Regi: August Lindmark

Skådespelare: Mats Granath, Lillemor Hjelm, Andreas Ottomar Nilsson och Ronja Svedmark

För mer information se här!

Grafikhuset