logga_webb
logga_webb

Juliette hette hon. Men Kim och Sandra kallade henne alltid för Fulet.

Fulet var hon i klassen som ingen riktigt pratade med. De enda som verkligen la märke till henne var Kim och Sandra. De störde sig på henne, äcklades av henne och avskydde hela hennes person.

Så en ödesdiger fredag fick Kim och Sandra en idé. De bestämde sig för att utsätta Fulet för ett elakt skämt för att sätta henne på plats. Men konsekvenserna av skämtet började snabbt att eskalera bortom Kims och Sandras kontroll och snart gick tragedin inte längre att undvika…

Teater 23 presenterar en föreställning som förenar mobbing och förtryck i skolkorridoren, med något så kittlande som skräckgenren. En nervpirrrande och spännande kombination som gör Fulet till en teaterföreställning som publiken inte kommer att kunna skaka av sig i första taget.

Baserad på skräckförfattaren John Ajvide Lindqvists (Låt den rätte komma in, Hanteringen av odöda, Människohamn) novell med samma namn från boken Låt de gamla drömmarna dö.

Dramatiseringen av Fulet har gjorts av dramatikern och dramaturgen Gustav Tegby. Hans tidigare verk innefattar bland annat Alla älskar Bernie Madoff på Dramalabbet, Gengångare & Zombies på Malmö Stadsteater och Gargantua på Skuggteatern som blev uttagen till bibu.se 2014.

För regin står skådespelaren och regissören Rikard Lekander. Han har regisserat en lång rad uppsättningar med skräck som tema, bland annat Frankenstein på Helsingborgs Stadsteater, Necromonicon på Dramaten samt Gengångare & Zombies på Malmö Stadsteater.

På scen: Ann Katrin Andréasson, Josefin Larsson & Anna M. Persson.

Fulet rekommenderas från 13 år.

Läs mer om Teater 23 här!

 

Grafikhuset