teater 23
teater 23

Något är på tok på stadens gator. En sabotör är ute och förstör alla skateboards, rullskridskor och airboards. Men cyklarna står fortfarande orörda…

Något är också på tok i den lilla cykelverkstaden. Ägaren Eddie och hans son Freddie som tidigare har varit de bästa av vänner, har börjat hålla hemligheter för varandra.

Freddie vill så gärna skaffa sig en ny skateboard, trots att han vet att hans pappa avskyr dem. Men för att våga leva ut sina drömmar måste man ibland våga säga emot sin förälder.

Samtidigt har Eddie börjat försvinna allt oftare från cykelverkstaden. Och med sig har han alltid olika verktyg nedstoppade i fickorna…

Med humor och sång tar sig Teater 23 an ”Pappa är ute och cyklar”, en nyskriven berättelse om en förälder som har trillat ner från sin piedestal inför ögonen på sitt barn. Om vikten att välja sin egen väg i livet och att inte kväva sina drömmar på grund av rädslan.

Manuset är skrivet av dramatikern, regissören och skådespelaren Harald Leander. Han har senast varit aktuell på Teater 23 med översättningen till musikalföreställningen Monster. Harald har även regisserat succéföreställningen ”Legenden om Sally Jones” som vann 2012 års Thaliapris.

För regin står Gunilla Andersson som senast regisserade ”Kaninkraschen” på Teater 23. Hon är även verksam som skådespelare på teatern och är aktuell i” Förslag till framtiden”. Gunilla har även spelat i flertalet produktioner på Byteatern i Kalmar.

Målgrupp: För 7-9 år.

Läs mer om Teater 23 här!

Grafikhuset