Panik på playan. Foto José Figueroa
Panik på playan. Foto José Figueroa
PANIK PÅ PLAYAN från 4 år
 
URPREMIÄR 16 sept 2017 kl 12.00 och 14.00 på Teater Barbara, Pipersgatan 4
 
En föreställning för barn 4-7 år med dockor, skuggspel, sång och musik, baserad på den norska författaren Mari Kanstad-Johnsens bok ”Livredd i Syden”
Maja och hennes pappa är på solsemester. Pappa älskar att bada och hoppa från trampolinen men Maja vill hellre sitta och läsa vid bassängkanten och samla snäckor på stranden. En dag när de är på zoo kommer Maja bort – eller är det pappa som har försvunnit? Maja är alldeles ensam bland vilda djur, stökiga barn och främmande vuxna. Pappa letar alltmer desperat efter Maja och springer i panik mellan krokodiler, strutsar och gorillor. Till slut hittar de varandra. Eller ja, Maja som hållit huvudet kallt hittar sin pappa förkrympt till en miniversion av sig själv. Panik på playan är en hyllning till barns kompetens och klokhet -  en pjäs om att upptäcka sitt inre mod!
Förutom skådespelarna Veronica Kurba och Anders Jansson får vi också möta Maja som docka, en apa, en papegoja, en sköldpadda och en väldigt stor glass! Jenny Bjärkstedt som tillverkar dockor, skuggspelsfigurer och kostym är känd från Lumor Teater, Marionetteatern och arbetar just nu med Eva Funcks nya serie ”Kroppen” för SVT. Johan Ehn som har skrivit manus och regisserar är också aktuell med sin debutroman ”Down under” som i år kommit ut på Gilla böcker/Lilla Piratförlaget. Musik och sånger av Rickard Folke.
Speldatum på Pipersgatan 4, Kungsholmen, Stockholm:
Lör 16 sept kl 12.00 och 14.00 – Urpremiär!
Lör 23 sept kl 13.00
Lör 30 sept kl 13.00
 
Vi spelar även för förskolor/skolor vecka 38 och 39 innan vi åker på turné ut i landet.
 
Fler datum och biljetter: www.kulturbiljetter.se
Mer info: www.barbara.nu
Kontakt: info@barbara.nu, 08-668 64 70
Grafikhuset