Den 21 september 2013 hade familjeföreställning ”Märklin och Turbin” premiär på Teater Sagohuset! För alla från 5 år. Du kan köpa biljett via Kulturcentralen.

Handling och bakgrundsinformation

Märklin är yngst. Han är positiv, lustfylld och lite naiv. Turbin är mer farbroderlig och även om han är äldre än Märklin så vet man inte hur gammal han är, inte ens han själv vet. I det hemliga rummet i deras hus finns kvarlämnade saker efter en försvunnen far. En flygarhuva, ett par kraghandskar, kartor över öknar och och en plånbok med sedlar i.

Pappa har flugit förbi och satt oss till världen och sedan flugit iväg på något uppdrag och fått motorhaveri över något ökenområde, så måste det vara!

Ett storslaget äventyr börjar när Märklin och Turbinen dag lämnar sitt hus för att ge sig av för att söka rätt på sin pappa. Under resans gång träffar vi lindanserskan Tanja, hunden Jaff, urmakaren som bor i närheten och Kärleken.

Märklin och Turbin är en lite galen och mycket rolig historia om längtan, kamratskap, illusioner och om högfärd, kärlek och glädje.

Ulf Stark är en av Sveriges mest uppskattade barn- och ungdomsförfattare som nu specialskriver pjäsen Märklin och Turbin för Teater Sagohuset. Han har bland annat skrivit ”Dårfinkar & Dönickar”och ”Kan du vissla Johanna?” Teater Sagohuset har sedan tidigare spelat Ulf Starks ”Elefantguden” och ”Lilla Asmodeus”. Stalle Ahrreman har tidigare regisserat ”Himmel och Pannkaka” och ”När Åkes mamma glömde bort” förTeater Sagohuset.

Av: Ulf Stark
Regi och scenografi: Stalle Ahrreman
Musik: Anders Melander
Kostym: Helena Helle Carlsson
Kostymmästare: Anika Cano
Ljus: Ilkka Häikiö
Medverkande: Peter Öberg, Ola Citron, Birte Heribertson

Grafikhuset