GULDMEDALJÖREN, TEATER 23
GULDMEDALJÖREN, TEATER 23

 

av Kristian Hallberg
Regi Nils Peder Holm
Urpremiär på Teater 23 den 7 mars 2014
För åldrarna 7-9 år

En lekfull föreställning om tävlingens natur.

Ett hundrameterslopp ska alldeles strax starta och vid mållinjen ligger tre medaljer och väntar. Samtidigt borta vid startgropen förbereder sig tre löpare inför loppet, alla med olika erfarenheter av vad det innebär att vinna och förlora. De tävlande består av den självklara vinnaren som alltid tar hem guldet, den ständiga tvåan som aldrig någonsin har kommit först och så den prislösa entusiasten som mest är glad över att få vara med överhuvudtaget. När loppet är slut och mållinjen korsats, ska alla medaljerna delas ut. Men vem vinner guldet? Vem får nöja sig med silvret?  Och vem blir glad för bronset?

Guldmedaljören är en lekfull föreställning om vad det innebär att kämpa sig till en plats på prispallen. Men också om vilka förväntningar och krav som finns på både en vinnare och en förlorare.

Manuset är skrivet för Teater 23 av Kristian Hallberg. Hans tidigare verk innefattar bland annat Lilla Stormen på Unga Dramaten, Drottning Kristina på Uppsala Stadsteater och fotbollsmusikalen Gräsmattan får ej beträdas på Unga Radioteatern. 

För regin står Nils Peder Holm som har varit verksam som skådespelare och regissör på bland annat Teatr Weimar, Malmö Stadsteater och Helsingborgs Stadsteater. Nils Peder har nyligen avslutat sina studier på Teaterhögskolan i Malmös masterprogram med inriktning teaterregi och regisserade Den unge Werthers lidanden på Helsingborgs Stadsteater som sitt examensprojekt.

Manus: Kristian Hallberg
Regi: Nils Peder Holm
Scenografi & kostym:
 Marcus Olson
Ljus:
 Iben West
Ljud och musik: Kalle Larsson
Mask: Mona Jensen
På scen: Ann Katrin Andreasson, Björn Löfgren, Willy Pettersson

Biljetter
Bokas via Kulturcentralen: 040-10 30 23 eller via http://kulturcentralen.nu/evenemang/guldmedaljoren

 

Grafikhuset