Teaterstråket

Teaterstråket består av tolv teaterscener belägna på bekvämt gångavstånd från hållplatserna mellan Hagakyrkan och Chapmans Torg.

På Teaterstråket kan du från morgon till kväll besöka de nära tusen föreställningar som varje år spelas på stråkets scener! Här finns något för alla – alltifrån nyskriven barnteater till klassisk dramatik. En perfekt stopp för dig som besöker Göteborg eller bara vill ta del av det myllrande teaterlivet i din stad.

Teaterstråket stöds av Näringslivsgruppen, Göteborg & co och Göteborgs Stads kulturnämnd.

Göteborgs Broadway

Det ligger ju fruktansvärt många teatrar längs med den här gatan!

Detta utbrister Emil Klingvall från Teater Jaguar under ett av Teatercentrums utvecklingsmöten 2010. Gatan han syftade på var Karl Johansgatan med förlängning mot Järntorget och Hagakyrkan där det ligger inte mindre än tolv teaterscener som utövar professionell teaterkonst. Stråket har i och för sig alltid funnits där, men alla har kanske inte hittat dit. Så Teatercentrum och dess medlemsteatrar har tagit fasta på den teaterkonst som redan finns här och valt att lyfta fram den under ett samlat namn: Teaterstråket. Vid varje spårvagnshållplats utmed stråket finns det teatermasker som indikerar att du befinner dig på Teaterstråket. Under finns tydliga skyltar med information om de närliggande teatrarna och hur man tar sig dit.

Kulturpunkten

Teaterstråket samarbetar även med Göteborgs Stads och Kulturpunkten. Ambitionen med denna satsning är att samla biljettförsäljningen till all fri kultur i Göteborg på ett ställe, kulturpunkten.nu. En biljettkassa finns i Stora Teatern vackra foajé dit man kan gå för mer information om stadens fria kulturutbud. www.kulturpunkten.nu

Vi vill genom Teaterstråket synliggöra en del av Göteborgs sprakande och vitala kulturliv som kanske inte alltid får plats i turistbroschyrerna, men som i allra högsta grad bidrar till att göra Göteborg till en av de mest intressanta teaterstäderna i Sverige.

Erik Åkerlind, Göteborgs Dramatiska Teater

Hagakyrkan

www.storateatern.se

Stora Teatern

www.teaterjaguar.se

Teater Jaguar

www.atalante.org

Atalante

Järntorget

www.hagateatern.se

Hagateatern

www.folkteatern.se

Folkteatern Göteborg

www.teateruno.se

Teater UNO (Esperantoscenen)

Masthuggstorget

www.masthuggsteatern.se

Masthuggsteatern

www.trixter.se

Teater Trixter

www.2lang.se

Kvartersscenen 2Lång

Stigbergstorget

www.goteborgsdramatiska.se

Göteborgs Dramatiska Teater

Chapmans Torg

www.teatersesam.se

Teater Sesam

www.gest.se

Gothenburg English Studio Theatre