teaterstraket
teaterstraket

Teaterstråket är nu komplett!

I samband med invigningen i mars 2013 kunde göteborgarna se Teaterstråket manifesterat i stadsrummet genom de orangea teatermaskerna och de stora informationsskyltarna vid varje spårvagnshållplats längs med stråket. Men då endast på de södra hållplatslägena samt utanför Stora Teatern. Tack vare fortsatt stöd från Göteborg & co, Näringslivsgruppen har vi, lagom till att Teaterstråket fyller 1 år, kunnat montera ytterligare masker och skyltar på även de norra hållplatslägena och vår vision om Teaterstråkets offentliga exponering är nu uppfylld.

För Birgitta L Öfverholm, chef för Näringslivsgruppen, var det aldrig några tvivel på att fortsätta samarbetet med Teaterstråket: ”När vi ser en sådan positiv samverkan teatrarna emellan är det självklart för oss att lyfta Teaterstråket för att inte bara stärka teatrarna, utan för att även göra en stor del av Göteborgs kulturliv mer tillgängligt för göteborgarna.”

Tio blir tolv

Dessutom kan vi välkomna två nya scener till Teaterstråket som nu uppgår till totalt tolv olika teatrar.
2 Lång har etablerat sig som en kvartersscen mittemellan ölhaken och porrklubbarna på Andra Långgatan där Improverket och Pekkaris kök Produktion bjuder in till såväl improvisationsteater och talkshow som teaterskola och café.
Cinnober Teater som sedan länge haft sin scen på Masthuggsterrassen arbetar med introduktion av ny dramatik och musikteater och har både ett internationellt, nationellt och lokalt program.

www.teaterstråket.se

Grafikhuset