coffee-722270_1920
coffee-722270_1920

Alla är vi produkter av våra arv. Eller? Nyansen på vår hud, sättet vi pratar på och hur vi för oss. Vår släkts historia. Är vi bundna till den? Använder vi oss av den? Stärker den oss? Eller borde vi bara sudda ut alla olikheter och vara så lika varandra som möjligt?

Oavsett vilken blandning av kulturellt och etniskt arv vi har – skånskt, västgötskt, finskt, tyskt, iranskt, kenyanskt, mörkare eller blekare – så påverkas vi av det. Hur ska vi då förhålla oss till det?

Detta samtalar Erik Tosterud och Josette Bushell-Mingo om under höstens första teaterfrukost. Samtalsledare är Astrid Assefa. Teaterfrukosten hålls i anslutning till Göteborgs dans- och teaterfestival.

Det modererade samtalet sker klockan 08.15–09.15, därefter finns det tid för samtal och mingel.
Frukost serveras från klockan 08.00.
Varmt välkommen!

Om de medverkande

Erik Tosterud är en ekonom som studerar projektledning inom kultur i Göteborg och tar med sig erfarenheter från Brasilien, Harlem och Dalarna till bordet.

Josette Bushell-Mingo är en erfaren brittisk-svensk teaterskådespelare och regissör som i sitt konstnärliga arbete i hög grad motiveras av kampen mot rasism.

Moderator till samtalet är Astrid Assefa – skådespelare, sångerska och regissör.

Praktisk information

Datum och tid: Måndag 22 augusti kl 08.00–10.00
Plats: Kristallfoajén, Stora Teatern, Göteborg
Anmälan: Anmäl dig senast den 16 augusti via digitalt formulär.
Kostnad: Arrangemanget är kostnadsfritt. Däremot är anmälan bindande, och Kultur i Väst tar ut en administrativ avgift på 100 kronor om du uteblir utan avanmälan inom ramen för ångerrätt. Se rubriken ”Anmälan och ångerrätt” nedan.

Teaterfrukost

Teaterfrukost, som arrangeras av Kultur i Väst och Teatercentrum västra är ett utrymme för aktuella och brännande samtal vid sidan av det vardagliga arbetet. Genom att kombinera utövarens, akademikerns och kulturpolitikerns perspektiv vill vi skapa en tillspetsad diskussion och möjlighet till idéutbyte och nätverkande inom olika delar av branschen.

Grafikhuset