Sodra_Logo_mot_gron_lille
Sodra_Logo_mot_gron_lille

TEATERCENTRUM VÄLKOMNAR TVÅ NYA MEDLEMMAR!

Pelle Öhlund

Pelle Öhlund är, tillsammans med Nina Jemth, konstnärlig ledare för Varietéteatern Barbès. Varietéteatern Barbès är baserad i Malmö och startades 1993. De har vid flera tillfällen blivit prisade för sina uppsättningar och turnerat runt om i världen.

”Med rötter i teatern, varietén och cirkuskonsten vill vi berätta om det grundläggande och allmängiltiga, kärleken, ensamheten och rädslorna. Det vill vi göra med hjälp av humor, poesi och magi – nära musiken, bilden och det direkta uttrycket. Vi rör oss i ett tragikomiskt och surrealistiskt universum. Vi söker balansen mellan det subtila och det absurt burleska. Vi vill att publiken skrattar när de gråter, överraskas och känner hopp.”

I november har föreställningen ”Plume – En fridfull man” premiär. Det är en plågsam humoristisk enaktare av Pelle Öhlund. Baserad på och inspirerad av texter av Henri Michaux. En Varietéteatern Barbès produktion i forskningens tecken, i samarbete med Malmö Stadsteater, Inter Art Center och Danscentrum syd.

För mer information: http://www.barbes.se/

Modern Art Teatergrupp

Modern Art Teatergrupp är en professionell arabisk/svensk konstnärlig grupp med bas i Malmö. En fri, ideell förening i förhållande till religion, kön, språk, tradition och politik, som forskar och diskuterar på ett fritt och modernt sätt. Modern Art Teatergrupps medlemmar har många olika erfarenheter inom teater, dans och film.

”Vårt mål är att skapa en modern, kulturell och konstnärlig blandning, genom att väcka diskussioner om levande ämnen och idéer som berör oss alla, till exempel humaniteten och existensen. Ett viktigt mål till som vår verksamhet fokuserar på är att rita den gemensamma kulturlinjen mellan arabvärlden och västvärlden och att inspirera andra och väcka deras intresse genom en mångkulturell konstnärlig upplevelse. Drömmen som vi förverkligar är den kulturella integrationen, och basen bakom denna verklighet är vårt samarbete med en grupp av poeter, författare, regissörer och musiker.”

För mer information: http://www.modern-art.se/ 

 

Grafikhuset