Sodra_Logo_mot_gron_lille
Sodra_Logo_mot_gron_lille

TEATERCENTRUM VÄLKOMNAR TVÅ NYA MEDLEMMAR!

Sagofen Isadora

Sagofen Isadora – Josefina Karlsson Vergara, delar in sina föreställningar i två kategorier. De som är visuella med väldigt lite ord. De bygger mer på händelser och upplevelser. Dessa föreställningar är anpassade för väldigt små barn. Josefina har valt att utforma föreställningarna så för att hon upplever att det är så små barn uppfattar sin verklighet. De är väldigt fokuserade på något en stund, sedan byter de fokus till något annat. Den andra kategorin handlar om teater som berör. Josefina utgår ifrån sina egna upplevelser och sätter de i kända folksagor eller skapar egna berättelser på teman som ensamhet, söthet, vänskap och maktstrukturer.

Sagofen Isadoras föreställningar innehåller mycket sång, musik och en del handdockor.

Exempel på föreställningar är ”Det lilla ledsna spöket”, ”Hej trottoar!”, ”Sagodetektiven Isadora och kattmysteriet” och hon håller även i inspirationsworkshop för vuxna.

För mer information: http://www.sagofenisadora.se/

 

Mira Teater

Mira Teater som består av Irma Jämhammar, Bo Jonsson Grip och Thomas Engelbrektson, vill i första hand spela dramatik av våra stora författare och dramatiker.

”Vi roar och underhåller men vi väljer våra pjäser med omsorg. Intrigen ska kännas verklig och karaktärerna äkta så att vår publik kan identifiera sig och känna sig delaktiga. Vi vill hålla historien levande och bidra med att vårt kulturarv förs vidare.”

Mira Teater spelar just nu ”Tjechov x 2”, två enaktare, ”Björnen” och ”Frieriet”. De är tidiga pjäser av Tjechov och man kan kalla de för tragisk komedi eller komisk tragedi.

För mer information: http://scenkonstportalen.riksteatern.se/producent/654 och Mira teater/facebook

 

Grafikhuset