TC västra - grön
TC västra - grön

Teatercentrum söker vikarierande verksamhetsledare till västra regionen

Om Teatercentrum
Teatercentrum är den fria teaterkonstens företrädare i Sverige och organiserar över 90 fria professionella teatrar i hela Sverige, som årligen spelar över 11 000 föreställningar för mer än 680 000 personer.
• Vi sprider kunskap om våra medlemmars verksamhet och repertoar genom nätverk och samverkan med arrangörer, skola, kulturförvaltning m.fl,
• Vi arrangerar festivaler, utbudsdagar och många andra former av mötesplatser för arrangörer och producenter.
• Vi driver ett kulturpolitiskt opinionsarbete genom seminarier, nätverk och samverkan inom branschen.
• Vi erbjuder kompetensutveckling genom kurser, seminarier, medlemsforum, nätverk inom teaterbranschen, lokalt, regionalt, nationellt och internationellt.

Teatercentrums kansli i västra regionen startade 2001 och företräder idag 26 medlemsteatrar. Teatercentrums kontor finns för närvarande på Stora Badhusgatan i Göteborg, men en flytt till nya lokaler på Järntorget kommer ske under vikarietiden.

Om tjänsten
Som verksamhetsledare kommer du att arbeta självständigt men även strategiskt tillsammans med övriga verksamhetsledare och Teatercentrums styrelse i syfte att uppnå organisationens visioner och mål. Arbetet är mycket omväxlande och innebär bland annat att du:

• företräder den fria teaterkonsten i kulturpolitiska sammanhang
• ansvarar för att skriva verksamhetsansökningar och redovisningar
• ansvarar för intern administration och rapportering
• sköter uppdatering av webbplats och sociala medier
• ansvarar för planering, genomförande och uppföljning av en rad projekt såsom barnteaterfestivalen TRETE.
• samverkar med andra aktörer i kulturbranschen

Om dig
Vi söker dig med relevant högskoleutbildning och/eller lång erfarenhet från kultursektorn. Tjänsterna ställer höga krav på självständighet, lyhördhet och initiativförmåga samt vana av att arbeta tillsammans med andra i projektform. Kännedom om fri teaterkonst lokalt, regionalt, nationellt och internationellt är meriterande och det är en fördel om du är bekant med västra Sverige ur ett regional- och kulturpolitiskt perspektiv. Tjänsterna kräver mycket goda kunskaper att uttrycka sig i tal och i skrift samt erfarenhet av arbete med information och kommunikation via webb och andra kanaler. I urvalet kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Arbetstid
Vikariat på heltid från januari till november, inklusive semester. En del resor ingår i tjänsten, liksom visst arbete på helger och/eller kvällar. Månadslön enligt överenskommelse.

Ansökan
Skriftlig ansökan med bifogat CV skickas till:
marcus.lilliecrona@teatercentrum.se

Sista ansökningsdag:
25 september 2016

Intervjuer sker under oktober 2016

Mer information
Frågor om tjänsten besvaras av:
Marcus Lilliecrona, regional verksamhetsledare
marcus.lilliecrona@teatercentrum.se
031-13 15 10

Grafikhuset