Kurtkokarskallen
Kurtkokarskallen

Teater Tamauer bjuder i sommar in deras favorittruckförare Kurt till Göteborgs hamn, och vill även kunna bjuda just dig, din familj, släkt, kollegor och vänner!

Tamauer gör utomhusteater igen

Teater Tamauer sätter i sommar upp familjeföreställningen (från 7 år) Kurt kokar skallen vid Röda Sten i Göteborgs hamn. Manuset är skrivet av den norske författaren Erlend Loe och premiären är 3 juli kl 18.

Köp två biljetter betala för en!

Istället för att sälja biljetter vill Teater Tamauer kunna erbjuda alla fri entré! För att kunna genomföra detta söker de nu extra finansieringsstöd, och har därför inlett ett crowdfunding-projekt genom hemsidan crowdculture.se. Det är här du kommer in i bilden. Blir du nyfiken på deras föreställning och vill förhandsköpa en biljett gör du det enkelt via crowdculture och får då dessutom en biljett på köpet. Samtidigt som du köper din biljett skänker du även en biljett till barn som vanligtvis inte har råd att gå på teater. Du är med och bidrar till att fler kan se sommarens uppsättning!

Om uppsättningen

I Kurt kokar skallen följer vi truckföraren Kurt vars vardag snart vänds upp och ned då han gör ett märkligt fynd i en container i hamnen. Pjäsen är en tänkvärd barn- och familjeföreställning som behandlar hur vi bemöter det främmande. Med absurd finess undersöks allt ifrån invandrarförakt och myndighetsutövning till leverpastej och monarki.

Av: Erlend Loe
På scen: Helena Gezelius, Sergej Merkusjev, Torben Kulin, Tore Norrby & statister
Översättning & regi: Anders Friberg
Scenografi & teknik: Anders Muammar & Beate Persdotter Løken
Kostym & mask: Pernilla Sandström
Produktion/marknadsföring: Gustav Åvik

Premiär 3 juli utomhus vid Röda Sten.
Spelas till och med 9 augusti.

Läs mer om uppsättningen HÄR.
Läs mer om crowdfunding-projektet HÄR.

 

Grafikhuset