KP2
KP2

”Vänta lite, jag ska bara dö först”

– ropar pappa till sin son Puttrik som vill att pappa ska leka, läsa sagor och busa med honom. Men Puttriks pappa har blivit helt uppslukad av ett datorspel som tar all tid de har utanför förskola och jobb. När Puttrik en dag går fram till datorn och önskar att spelet ska försvinna så att pappa kan leka med honom istället, händer det något otroligt – datorljudet och karaktärerna från spelet tar över rummet.
Plötsligt uppenbarar sig en okänd värld där spelreglerna ser helt annorlunda ut…

På några år har den tekniska, digitala utvecklingen inneburit stora förändringar i både barns och vuxnas liv. Detta såväl i skolan, arbetslivet som på fritiden. Utvecklingen ger oss nya möjligheter och intressen, men den har också ritat om kartan för hur vi kommunicerar och umgås med varandra. Hur påverkas relationen mellan föräldrar och barn? Hur mycket tid har vi egentligen för varandra utanför skärmarna?

Med figurer, skuggspel och skådespel tar berättelsen om Puttrik oss med på en resa mellan barn- och vuxenvärlden och ställer frågor om teknikens roll i våra mest värdefulla relationer. I ett levande och visuellt rum undersöker föreställningen hur vi kan förhålla oss till den tekniska utvecklingen. Vi vill synliggöra vikten av att genom fantasi och kreativitet dela upplevelser med varandra såväl i verkligheten som i den virtuella världen.

” Dockorna är uttrycksfulla och den helt analoga iscensättningen av ett digitalt datorspel som inleder föreställningen är förföriskt neonglänsande, som ett litet sagorejv”       Kajsa Bergström, GP.

”Puttrik handlar dock inte, som man kunde tro, om barn som överkonsumerar datorspel. Nej, det handlar om vuxnas beroende, om pojken Puttrik och hans pappa och deras relation i dagens digitala värld”   Britt Nordberg, Alba

ÅLDERSGRUPP: 2 – 8 år

Spelplan

Bokning

Nypremiär 7 feb 2017 KL 09.15

MEDVERKANDE

KONSTNÄRLIG LEDNING: NASRIN BARATI, MANUS & REGI: NASRIN BARATI, SCENOGRAFI: LARS UNGER, LJUD- & LJUSDESIGN & TEKNIK: JESPER BERGER, ILLUSTRATION & GRAFISK DESIGN: GOLSHAN COWAN, DOCKMAKARE: SERGEY MAVREI, NASRIN BARATI, SKUGGFIGURER: NASRIN BARATI, EMELIÉ STERNER, GOLNOSH HOSSEINI KOSTYM: ANNA SEFVE, TONE HELLY HANSEN, SKÅDESPELARE: ALEXANDER HOPMAN LILJA, EMELIÉ  STERNER, PUBLIKVÄRD: MIA BOUVIER PRODUCENTER: ANNA SEFVE, GABRIELLA DURAFFOURD.

Grafikhuset