image1
image1

Teater JaLaDa ”moZStammen”. Premiär 22/3

moZStammen är en berättelse (fabel) om längtan att leva i fred och harmoni, om trygghetens grundläggande utgångspunkter och om samverkan. Liksom på de klassiska persiska och arabiska sagornas tid är detta lika viktigt i dagens Sverige och i världen i stort.

På en liten ö lever apan Maimon och sköldpaddan Azin. Maimon leker och skojar hela dagarna medan Azin jobbar omsorgsfull för att överleva. Trots att de är de enda byborna på ön grälar de jämt och ständigt. Tills den dag då de finner sig själva i trängande behov av varandras hjälp. Genom ”berättarens” intervention uppnår de lösningen och upptäcker att de behöver varandra om de vill leva i fred och säkerhet på ön.

Genom sång och dans, berätteri och flera språk undersöker vi frågan: Borde människan samexistera med andra om man vill leva i fred? Persiska och svenska blandas till en helhet i föreställningen som kan förstås av alla.

För barn 5-7 år.

Manus & regi: Salim Aljazairi

Medverkande: Azin Ericsson och Alaa Rashid

Scenografi, kostym, översättningar och bearbetningar av traditionella persiska och arabiska sånger: Salim Aljazairi och ensemblen

Producent: Hanna Olsson

Projektledare: Rayam Al Jazairi

För mer info: http://jalada.se/

Grafikhuset