2
2

Teater Foratt ”Peer Gynt – The Girl Activist” – en nyskriven pjäs av Åsa Lindholm.

Premiär 10 april, Teaterhuset Bastionen, Malmö.

En pjäs om att välja kampen eller livet.

Peer Gynt skrevs ursprungligen av Henrik Ibsen år 1867. Nu skriver Åsa Lindholm historien på nytt. En skarp och galen berättelse om att vara kvinna och aktivist. Peer Gynt, som i Åsas version är kvinna, gör sin yttre och inre resa om att välja kampen eller livet. Pjäsen rymmer både absurditeter och humor och i scenrummet kommer publiken sitta nersänkt i golvet för att förstärka resan och skapa nya perspektiv.

Föreställningen handlar också om den mediala berättelsen vi lever i, omgiven av bilder. Den digitala världen skapar ikoniska bilder där den kvinnliga aktivisten reduceras till kropp. Färgglada huvor, blåa behåar och röda klänningar bränns fast vid deras kroppar. Kan vi välja vår egen identitet? Peer Gynt – The Girl Activist, tänker att det räcker med att vara sig själv.

Nykomponerad musik av Nadin Al Khalidi, årets traditionsbärare 2014, och koreografi av Lidia Wos.

Regi: Niclas Sandström.

I rollerna: Bahareh Razekh Ahmadi, Francine Agbodjalou och Åsa Widéen

Teater Foratt firar 10 år! Tio år som fyllts med nyskriven dramatik som har kommenterat vår samtid genom nya berättelser. Teater Foratt har gjort 24 produktioner, turnerat och samarbetat med många internationella kulturskapare och organisationer.

Mer information: http://teaterforatt.se/

Grafikhuset