theatron
theatron

Våra livsberättelser däremot bär vi med oss för alltid!

Skånska Teater Theatron har fått ”kulturasyl” i Stockholm

Teater Theatrons föreställning: ”Livet i två bitar- vad berättar vi för våra barn?”. Gästspelar på Stadsteatern fri scen i september.
”Vi önskar med denna föreställning öppna upp för migranternas berättelser, som finns så väl representerade i den region vi lever och verkar i. ’Livet i två bitar’ är en teaterföreställning för alla som vill dela med sig om identitet. Två skådespelare rör sig i livsberättelser: om identitet, tillhörighet, drömmar om hopp.” Säger Zeljko Santrac.

För koncept och regi står regissören Tomas Lindström och dramaturgen Jan Mark och för scenografi Stine Martinsen. Skådespelare är Suzanna Santrac och Zeljko Santrac;

”Det mesta kan vi bli fråntagna i våra liv: de vi älskar, vårt hem kanske till och med vår värdighet. Våra livsberättelser däremot bär vi med oss för alltid!
Alla som vill höra, uppmuntra eller själva berätta. 3 procent av jordens befolkning är migranter idag. I Sverige har närmare 20 procent av invånarna utländsk härkomst.” säger Suzanna Santrac och Zeljko Santrac.

Teater Theatron vill lyfta fram migranternas berättelser, som finns så väl representerade i den region vi lever och verkar i. De menar att det är oerhört viktiga  de kan bidra till att skapa ett naturligt möte mellan människor, såväl på gatan som i teatersalongen.
”De kan locka till sig en publik till teatern som i vanliga fall är svår att nå.” säger Zeljko Santrac skådespelare i Teater Theatron.

”Livet i två bitar- vad berättar vi för våra barn?” Spelas på Kulturhuset i Stockholm den 16 – 20 september och den 24 – 27 september, på Fri Scen, Kilen kl. 19 alla dagar.

Mer info om teater Theatron: www.teatertheatron.se
Info om gästspelet: http://kulturhusetstadsteatern.se/Teater/Fri-Scen/Pjaser/2014/Livet-i-tva-bitar/?scrollTo=content-anchor.
Trailer finns på http://www.youtube.com/watch?v=sQx8GZGSl6Y

 

Grafikhuset