Stjärnkalaset Västra

Stjärnkalaset är Teatercentrums utbudsdagar som äger rum i hela Sverige vid tre olika tillfällen under året där du som arrangör, kulturombud eller inköpare kan ta del av hela teaterföreställningar för barn och unga. Den 30 oktober arrangeras Stjärnkalaset för första gången i Göteborg, i samverkan med Göteborgs Grund- och Förskoleförvaltning och Backa Teater.

Program

8.30 Incheckning på Backa Teater

9.00 Brunch och föreläsning
Att ge nycklar till rum för frågor utan facit. – Backa Teater pratar om sitt arbete med att skapa konst för den unga människan. Scenkonst en demokratisk rättighet. Var med och slipa argumenten om varför skolan skall ge nycklar till de rum där frågorna inte har något facit.
Samtalsledare Erika Isaksson och Stefan Åkesson.

11.30 Transport till Järntorget
Chartrade bussar tar er på en bekväm resa till eftermiddagens första förställningar. Kanske väntar det också en överraskning på bussarna…

12.00-18.00 Föreställningar
Fjorton olika föreställningar för olika målgrupper spelas i sin helhet. I fyra olika pass kan du välja mellan tre-fyra olika föreställningar som spelar på olika scener i staden. Vi bjuder även på fika under dagen.

Biljetter

Du som är kulturombud, samordnare, arrangör eller inköpare har exklusiv tillgång fram till den
15 oktober för att boka din plats på Stjärnkalaset; därefter stängs systemet ned och eventuella lediga platser erbjuds till familjer och barngrupper.

Stjärnkalaset är helt kostnadsfritt för kulturombud, samordnare och arrangörer tack vare samverkan mellan Teatercentrum, Grund- och Förskoleförvaltningen i Göteborgs Stad, Backa Teater och inte minst de fria professionella teatrarna i Göteborg med omnejd.

Föreställningarna

12.00TeckensäckenBig Wind3-6 år
 Balladen om Våtsvinet McGurkTEATERi9-12 år
 #WRUGothenburg English Studio Theatre10-15 år
 KentaurGöteborgs Dramatiska Teater13-19 år
13.30Kram DoddoFigurteaterkompaniet0-6 år
 Volter & AmpereBig Wind6-10 år
 Hel-en klimatresa ner i underjordenJäders Teater7-12 år
 Stora LillaMusikteater Jag är här nu!3 år-
15.30BärarnaMasthuggsteatern4-7 år
 Skräcken i bäckenTeater MaRang6-10 år
 Den GirigeTeater Sesam6-12 år
17.00MånskenssonatenHagateatern2-6 år
 En flyttar inEN Teater7-11 år
 OndskanTEATERi13-19 år

Eftersom de flesta föreställningar som presenteras här nedan inkluderar en 7 minuter lång film från föreställningen, så kräver vi av upphovsrättsliga skäl lösenord för att ta del av det material som finns här. Har ni ännu inte fått inloggningsuppgiften så kontaktar ni Teatercentrums regionala verkamhetsledare på västra kansliet.

Mer om de medverkande