uppdaterad_sida
uppdaterad_sida

 

STJÄRNKALASET SHOWCASE
Fria teatrar i Stockholm presenterar sin repertoar

Den 14 december öppnar vi Stjärnkalaset

 

Då släpper vi program och biljetter till en av Sveriges största utbudsdagar med scenkonst för barn och unga. Arrangörer, kultursekreterare, kulturombud/pedagog från Stockholm Stad, Stockholms län och övriga landet är varmt välkomna att delta.

Så här går det till:
Över trettio programpunkter kommer att visas under en och samma dag.
För att du som deltar ska få ut så mycket som möjligt av dagen har vi samlat samtliga programpunkter för olika åldrar i ett antal spår: från förskolan, grundskolan till och med gymnasiet.
Bokar du ett spår så kan du se alla föreställningar för det stadiet.
För den ”händige” finns även möjligheten att sätta ihop sin egen utbudsdag.

Om programmet
Det visas många olika föreställningar den här dagen. De flesta är uppsökande dvs finns som turnerande föreställningar, många tar upp värdegrundsfrågor, laborerar med språk och matematik eller så berättar man spännande historier och fantastiska äventyr. Det är mycket musik och rörelse. Ställer svåra frågor om livet och speglar mångfald och tolerans. Korts sagt vi hoppas att programmet ska stimulera till många möten mellan teatern och barn och unga i staden, länet och resten av landet.

Hur det fungerar
Under dagen tar man sig runt till de olika scenerna som ingår i ett spår. De flesta föreställningar är placerade inom gångavstånd. Är det längre mellan någon av scenerna kommer det att gå busstransport.

Från den 14:e finns mer information på Stjärnkalasets hemsida: www.stjarnkalaset.se.
Eller via Stjärnkalasets facebook: https://www.facebook.com/stjarnkalaset.se/

Stjärnkalaset arrangeras av Teatercentrum Östra med stöd från Stockholm Stad

Grafikhuset