tc_hemsida
tc_hemsida

 

STJÄRNKALASET 2019

 

DEN 24:e JANUARI 2019 kl 09.15 slår vi upp dörrarna till Stjärnkalaset en av landets största utbudsdag med scenkonst för barn och unga. Det är inte mindre än 17 olika dörrarna till lika många scener som öppnas. Scener som den 24:e kommer att uppvisa ett myller av teaterföreställningar, presentationer och möten mellan Stockholms bästa fria teatrar och publik från staden, länet och övriga landet.

Stjärnkalaset är ett showcase som visar utbudet av föreställningar som kommer att turnera runt om i Stockholm, och övriga landet, på förskolor, grundskolor och ges som offentliga föreställningar. De medverkande teatrarna och dansgrupper kommer att visa över trettio olika föreställningar.

Alla kulturombud, lärare eller pedagoger är Du varmt välkommen. Det är kostnadsfritt att delta. Som deltagare kommer du att bjudas på många spännande och fantasifulla upplevelser.

Stjärnkalaset är upplagt med ett antal spår. Ett för varje stadium. Från förskolan, grundskolan till och med gymnasiet. Det finns också möjlighet att träffa kollegor och teatrarnas producenter på branschminglet efter sista föreställningen kl 20.15

Språkets betydelse, både som hinder och som överbryggare, kan sägas forma en röd tråd i årets upplaga av Stjärnkalaset. Vi kommer visa föreställningar där det handlas med ord, dansas med ord. Hur ord kan omprogrammeras och bli förtryckande. Det kommer även att visas föreställningar på olika språk: teater på arabiska och presenteras dansprojekt på tio olika språk. Vi kommer också visa klassiker i ny tappning, gå in i nya världar med hjälp av hörlurar, visa akrobatiska uttryck och mycket, mycket annat. Du kan även finna inspriration till framtida Skapande Skola-projekt.

Vi som producerar Stjärnkalaset hoppas att det ska bli som en magisk stjärnklar vinternatt!

Program och biljetter finns på Stjärnkalasets hemsida: http://stjarnkalaset.se/
Från den 14:e december kan du boka deltagande på denna unika och underbara dag.

Stjärnkalaset är en utbudsdag med scenkonst för barn och unga. Den görs i samarbete med Teatercentrum Östra, Stockholm fria teatrar och Dansistan. Under Stjärnkalaset visas aktuell repertoar för barn och unga från förskolan, grundskolan till och med gymnasiet. Stjärnkalaset lockar årligen en stor mängd besökare och genomförs på olika scener/platser i Stockholm
Stjärnkalaset genomförs med stöd från Stockholm Stad.

Från den 14:e finns mer information på Stjärnkalasets hemsida: www.stjarnkalaset.se.
Eller via Stjärnkalasets facebook: https://www.facebook.com/stjarnkalaset.se/

Grafikhuset