Scenkonstguiden
Scenkonstguiden

Scenkonstguiden söker en Marknads- och kommunikationsassistent för arbetet med Scenkonstgalan 2016.

Om Scenkonstguiden
Scenkonstguiden är ett initiativ som lyfter konst och scen och vill
synliggöra scenkonstens mångfald och styrka. Detta görs genom en guide som både finns som app och på webb, en alternativ kulturredaktion och genom att skapa mötesplatser och scenkonsthändelser.

Scenkonstguiden drivs av Teater Nu, en fri teatergrupp med bas i Göteborg som producerar scenkonst och mobiliserar mötesplatser. Teater Nu är ett idéburet konstkollektiv där fokus är det nyskapande, nyskrivna och närvarande.

Scenkonstguiden stöds av Arvsfonden, som fördelar projekt- eller lokalstöd till ideella organisationer som vill pröva nyskapande idéer som utvecklar verksamheter för barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning. Scenkonstguiden samarbetar med Sensus och KulturUngdom.

Scenkonstgalan är Scenkonstguidens största och mest uppmärksammade event, scenkonstens egna oscarsgala. Scenkonstgalan har som mål att på lång sikt stärka scenkonstens status och i ett direkt perspektiv väcka intresset för scenkonstens mångfald av genres och uttryck.

Arbetsuppgifter
Din uppgift som Marknads- och kommunikationsassistent innefattar kommunikations- och pressarbete. Att tillsammans med ordinarie kommunikatör ta fram strategier för marknadsförings- och pressarbetet, samt att verkställa dessa. Du förvaltar och upprättar goda relationer med press och andra aktörer, och skriver pressmeddelanden. Du arbetar med att se till att Scenkonstgalan kommuniceras ut i media.

I din roll kan det även komma att ingå att samla in material till galans trycksaker och programblad samt att skapa programblad.

Kvalifikationer
Vi lägger stor vikt vid personlighet! För oss är det viktigt att du ser samarbete som en självklarhet då du kommer jobba nära Scenkonstguidens övriga medarbetare. Du är lyhörd, har ett stort intresse för konst och kultur och har lätt för att sätta dig in i nya sammanhang.

Du…
Har relevant utbildning och/eller erfarenhet från kommunikation/marknadsföring/pressarbete
Jobbar självständigt med regelbundna avstämningar med dina kollegor
Har goda kunskaper inom inDesign och Photoshop.
Har tillgång till egen bärbar dator
Är flexibel och är beredd på att tänka nytt om det behövs
Har inblick och koll på scenkonstområdet i Sverige
Är bra på att formulera dig kortfattat och lättbegripligt i text
Ser samband och gillar att packetera saker i snygga koncept

Lyft gärna fram projekt du jobbat i och tidigare erfarenheter i din ansökan!

Arbetstid
Tjänsten är en projektanställning på 50% från den 11 oktober 2016 – 25 november 2016. Flexibel arbetstid. Kväll- och helgtjänstgöring förekommer.

Lön
Månadslön enligt överenskommelse.

Skicka ett mail med CV och personligt brev till info@scenkonstguiden.se. Lyft gärna fram projekt du jobbat i och tidigare erfarenheter i din ansökan!

Vi tar emot ansökningar tom fredag 23 september.

Grafikhuset