skillinge teater
skillinge teater

VÄLKOMMEN PÅ SCENKONSTFRUKOST HOS TEATERCENTRUM SÖDRA

MED SKILLINGE TEATER

1995 startades Skillinge Teater av två hängivna scenkonstvisionärer, Katarina Zell och Mikael Strandberg. Skillinge Teater har med åren blivit den stora sommarscenen på Österlen. Teatern utmärks för sin konstnärliga kvalitet och sin djupa förankring hos såväl lokalbefolkning samt de tusentals besökare som varje år gästar Österlen.
 
2017 togs teatern över av Karin Johansson-Mex och Nils Peder Holm (se bild). Peder är utbildad regissör och skådespelare från Teaterhögskolan i Malmö samt även École de Jacques Lecoq i Paris. Karin har över 30 års erfarenhet som producent, verksamhetsledare och chef inom film, större kulturevents och forskning med fokus på digitala medier.
 
Att ta över Skillinge Teater har varit en intensiv och spännande resa för dem båda och i somras utsåg Svenska Dagbladet teaterns uppsättning av Don Quixote till en av Sveriges fem bästa produktioner. Under året som gått har Karin och Peder haft över 10.000 besökare till Skillinge Teaters tre olika scener samt den nystartade restaurangen. Utöver egenproducerade föreställningar är Skillinge Teater en välrenommerad gästspelsscen för olika typer scenkonst, installationer, utställningar, stand-up, musik och mycket annat.

Scenkonstfrukost är ett samtalsforum hos Teatercentrum, där konstnärer i lugn och ro har möjlighet att dela med sig av sitt konstnärliga arbete, föreställningar och framtidsplaner. 

När? Fredagen den 7 sept 
Var? Teatercentrum Södra, Resurscentrum (ingång bredvid Inkonst), Bergsgatan 29, Malmö
Tid: Kl. 8:30 – 9:30
Max antal deltagare: 30 st. Anmälan till anneli.sandell@teatercentrum.se. 
OBS! Det är gratis att delta men vid ej avbokad plats tas det ut en No show-avgift om 150 kr.

Välkommen!

 

Grafikhuset