unnamed
unnamed

Danscentrum Syd har bjudit in den högaktuelle koreografen och dansaren Khamlane Halsackda till vårens första Scenkonstfrukost hos Resurscentrum i Malmö! Khamlane Halsackda kommer berätta om sitt konstnärskap men vi hoppas även på ett spännande samtal med övriga deltagare.

Halsackda turnerar just nu med föreställningen The Doctor som beskrivs sähär: I sitt nya självbiografiska verk vill Khamlane Halsackda ta fram vad han minns av familjens flykt från Laos, över Mekongfloden, och därigenom visa på människans villkor, i livets underbaraste men också mörkaste stunder.

Malmöbaserade Khamlane Halsackda är född i Laos och flyttade vid fyra års ålder till Storbritannien där han är uppväxt och utbildad till dansare. Han har dansat med ett flertal brittiska danskompanier, däribland Shobana Jayesingh Dance Company, Random Dance, Bonachela Dance Company och Fabulous Beast Dansteater. Dessutom har han dansat i operaproduktioner på bland annat The Royal Opera House, Covent Garden och Malmö Opera.

Hans verk undersöker våra idéer om identitet, hur identitet upplevs och vad den betyder för oss och andra. Genom att dela sina personliga erfarenheter vill han få andra att ifrågasätta sina egna idéer och öppna sig för världen och varandra. Han är konstnärlig ledare för Without Walls och är utvald för Dansnät Sverige 2016/2017.

Läs mer om koreografens arbete.

Var: Resurscentrum, Bergsgatan 29, Malmö

När: fredagen 7 april kl 8.30 – 9.30

Samtalet förs på engelska.

Maximalt antal platser är 30. Anmäl dig i god tid då det brukar bli fullt.

Vi bjuder på frukosten!

Anmälan: jeanette.thuresson@danscentrum.se

 

 

Grafikhuset