Centrerad22
Centrerad22

Ridå upp! är ett tillfälle till fortbildning och fördjupning för alla som engagerar sig i och arbetar för scenkonst och scenkonstens roll i skolan. Ridå upp! är en regional konferens där arrangörer, klasslärare, scenkonstaktörer och kultursamordnare träffas, samtalar och ser teaterföreställningar tillsammans för att bredda sina kunskaper om scenkonstens möjligheter i en lärande kontext. Ridå upp! arrangeras av Riksteatern Västerbotten, Västerbottensteatern/Unghästen och Teatercentrum Norra med stöd av Region Västerbotten. Välkomna till Umeås nyaste kulturhus Väven torsdag 23 april 2015.

I ett panelsamtal först ut på morgonen lyssnar vi till konstnärliga ledare Johanna Salander, Ögonblicksteatern, Emil Nilsson-Mäki, Skuggtatern, dramapedagog och skådespelare Theresa Eriksson, Unghästen/Västerbottensteatern och producent Patrik Ågren, Profilteatern. Panelen berättar mer om motiv, metoder och inspiration till teaterproduktioner för barn och unga. Samtalet är öppet för inspel från publiken och modereras med av Mia Westin, regissör, aktiv medlem i WISP Umeå och frilansande copy writer.

Eftermiddagen ägnas åt tre valbara föreställningar med tillhörande publiksamtal. Syftet är att erbjuda och sprida vidare olika slags verktyg att prata med ung publik om scenkonstupplevelser och scenkonstuttryck. Välj mellan:

Min längtan är en apelsin / Ögonblicksteatern, Umeå
Kivi, monsterhund och den gråtande goraffen / Profilteatern, Umeå
Tre under tallen / Riksteatern

Dagen avslutas med ett reflekterande samtal under ledning av Sara Meidell, kulturredaktör för VästerbottensKuriren kring skolan och kulturens nuvarande relation, och utvecklingsmöjligheter. Du kan också mingla bland informationsbord och hitta till aktuellt scenkonstutbud.

Sista anmälningsdag är förlängd till 15 april.

Anmälningsformulär, prisuppgift med mera hittar du här

Grafikhuset