Clownronden2
Clownronden2


I våras belönades Clownronden med Hillesgårdspriset för Medmänsklighet för sina insatser för sjuka barn i Skåne. Nu fortsätter de att utveckla sitt arbete genom att möta äldre och demenssjuka under vintern samt 2014.

Clownronden har i flera år arbetat med skrattet som hjälpmedel för att göra det lättare för människor att läka. Genom projekten ”Clown i Demensvården – Glädje att minnas” och ”Clownen i äldreomsorgen” kommer Clownronden att ha möjlighet att nå ännu fler människor i behov av lite extra glädje och värme i sina liv.

Under de aktuella projekten kommer Clownronden att besöka såväl boende som personal på tre olika äldreboenden i Skåne. Besöken kommer att vara en hel dag i veckan för de äldre och personalen på de tre boendena. Vid varje besök kommer två clowner att vara med.

Jag är glad över att vi kan fortsätta att utveckla vår verksamhet samt att vi når fler personer i behov av att möta oss. Clownen har under många år varit en vanlig del av vården av äldre i Europa. Det är roligt att vi nu även i Sverige har fått upp ögonen för betydelsen av clowner inom äldreomsorgen, säger Kajsa Bramsvik, verksamhetsledare Clownronden.

Förutom att besöka äldreboenden kommer Clownronden att fortsätta att besöka barnavdelningar och mottagningar på skånska sjukhus varje vecka för att göra sjukhuslivet lite lättare och ljusare för barn, personal och föräldrar.

För mer information om Clownronden och deras arbete besök gärna deras facebook- eller www.clownronden.se.

Grafikhuset