troja
troja

Troja har fallit

Spelas på 4:e teaterns scen i CuLTUREN mellan 29 oktober-10 december
4:e teatern i samarbete med Unga Tur tolkar Orestien, ett 2500 år gammalt hämndepos. 

Våld, blod, död och rock n’ roll. Orestien; antikens svar på ”Dallas”, en antik såpopera. Alla är släkt med alla, alla smider planer och alla hatar varandra. Rädsla föder hat och hat föder hämnd. Hämnd är känslan av att vilja försvara sig, viljan att ge igen, en ytterst mänsklig drift.

I en osannolik krock mellan Scissor Sisters, Aischyllos, Eva-Maria Dahlin och Björk har den grekiska hären intagit Troja och slaktar nu allt i sin väg, och vi undrar stilla, vad det är värt, ett mänskligt liv? Mer än sig självt eller mindre än ett annat? Vill vi verkligen ha rättvisa? Eller vill vi egentligen mest vara den som står när alla andra fallit? Mest prylar när man dör vinner.

Troja har fallit!  och Elektra och hennes diktatoriska mamma Klytaimestra famlar runt i det som blivit kvar i spillrorna av det trojanska kriget, i ett försök att förstå vad som egentligen gick fel. Tillsammans med en mördad pappa, en bortadopterad son och en gud som tagit jobb som psykolog lägger de ihop ett och ett och inser att svaret är långt från två. Vad händer med människor som viger sina liv åt att upprätthålla en samhällsstruktur byggd på våld? Vem drar nitlotten och varför sparkar vi neråt? Who IS the man egentligen?

Klicka här för att komma direkt till biljettbokningen

Grafikhuset