95 logga TC
95 logga TC

 

’95 procent är ett totalt j***a mörker’ är en föreställning om kärlek, klass och astronomi. För åldrarna 11-13 år. 

Handling och bakgrundsinformation:

Fria-valet-dagen närmar sig på 12-åriga Evis skola och hon har, trots att det kostar mycket pengar, valt utflykten till tivolit. Hon ska dessutom få åka med Viktor, klasskompisen som får hennes hjärta att lysa lite extra.

Men när Evis morsa förlorar jobbet och köper sprit för de utlovade tivolipengarna tvingas Evis att inse att hon inte har råd att följa med. Dessutom börjar Viktor istället att hänga med EmmaSlemma, den nya tjejen i klassen som har en rikfarsa och absolut inte behöver oroa sig för pengar…

95 procent är ett totalt j***a mörker handlar om hur barn redan i skolåldern formas av klassamhället och hur olika familjers ekonomiska förutsättningar gör det svårt att mötas på lika villkor. Pjäsen belyser barnfattigdom och den ensamhet som medföljer, men även den där pirrande känslan av den första kärleken i skolkorridoren.

Manuset är skrivet av den prisbelönade dramatikern Johanna Emanuelsson. Hon har tidigare bland annat skrivit Älvsborgsbron för Unga Dramaten, Den stora efterfesten för Dramalabbet och är förutom på Teater 23 även aktuell i höst med Det sovande folket.

För regi står Erik Holmström som tills i våras var en av de konstnärliga ledarna för Turteatern i Stockholm. Där regisserade han bland annat Ferdydurke, Den nya gudomliga komedin och den uppmärksammade föreställningen SCUM-Manifestet som blev uttagen till Scenkonstbiennalen i Jönköping i år.

Premiär på Teater 23 fredag den 20 september.
Offentliga föreställningar: 10, 18 och 22 okt kl. 18.00.
Missa inte vår höstlovsteater: 28 och 29 okt kl. 14.00

Biljetter bokas via Kulturcentralen: 040-10 30 20 eller via deras hemsida.

Manus: Johanna Emanuesson
Regi och scenografi: Erik Holmström
Ljus: Iben West
Kostym: Sandra Haraldsen
Mask: Linda Sandberg
Musik och ljud: Lur
På scen: Gustav Bloom, Josefin Larsson, Märta Lundin

Grafikhuset