jag-r-affe3-1
jag-r-affe3-1

Historien är full av kvinnor som på olika sätt förändrat världen – i stort och smått. Ändå är de okända och syns inte i historieböckerna. Varför är det så? Hur många vet till exempel att världens första romanförfattare var en kvinna. Hon hette Enheduanna och levde i Mesopotamien för drygt 4000 år sedan. I kilskrift formade hon orden: ”Jag är Enheduanna. Det jag gör har ingen gjort före mig.”

Manus: Anna Hammarstedt

Regi: Johan Bernander

Musik: Peder Nabo

Scenografi: Bodil Göransson, Tone Ougaard

Kostym: Mari Gasslander

Medverkande: Anna Hammarstedt, Peter Bergared

Dockor: Bodil Göransson

JAG ÄR! – EN HISTORISK ROADTRIP OM KVINNOR SOM FÖRÄNDRAT VÄRLDEN. FÖR VUXNA, HÖGSTADIET & GYMNASIET

För mer information om Ölands Dramatiska Teater läs här!

 

Grafikhuset