4-e
4-e

”20 SÄTT ATT ÖVERLEVA HÖGSTADIET”

FÖR ÅK 7-9
ca 60 MINUTER

”20 sätt att överleva högstadiet” är en humoristisk, varm och musikalisk kabaré där tre skådespelare, som alla har överlevt högstadiet, ger 20 tips på hur man på bästa sätt överlever sin tid mellan 7:an till 9:an.

Föreställningen bygger, framför allt, på ett stort antal brev som elever från olika typer av områden i Västerås skrivit till 4:e teatern. Eleverna har fått skriva ett brev till sina föräldrar, ett till sig själva i framtiden samt ett brev som om dom var sin egen bästa vän. Breven varierar mellan högt och lågt, vissa är dramatiska och hjärtskärande medan andra är absurda och drastiskt roliga! Utöver det, så kommer även skådespelarna att berätta om sin egen tid på högstadiet.

Föreställningen kommer att innehålla sång och musik, som skådespelarna själva framför med hjälp av två gitarrer och en klarinett. Låtarna är i första hand nyskrivna av Evgeni Leonov, men de kommer även att blandas med skådespelarnas egna favoritlåtar från sin tid på högstadiet. Dessutom så kommer man att få höra Sonya Hedenbratts gamla hitlåt ”Låt hjärtat va’ me”, som också är det 20:e och sista tipset på hur man överlever.

Regi & manus: Lotta Östlin-Stenshäll
Medverkande: Linn Bjørnvik Grøder, Mikaela Hagelberg och Evgeni Leonov
Scenografi & Kostym: Sara Kander
Hår & Mask: Helena Andersson
Ljussättning: Sofia Öhrndalen
Musikredigering: Joel Sundin

PREMIÄR 5 september 2015

SPELAS PÅ HÖGSTADIESKOLOR I VÄSTMANLAND UNDER HÖSTEN 2015 OCH PÅ HÖGSTADIESKOLOR I ÖVRIGA SVERIGE VÅREN UNDER 2016

Grafikhuset